Fethiye Camisi'nin önünde bir araya gelen sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri, Türkiye ve Filistin bayrakları eşliğinde Gazze'ye destek için sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. Faikbey ve Kazım Paşa Caddeleri boyunca yürüyen grup, Gazi Kars Bedesteni'ne kadar slogan atmadan ve sessizce ilerledi.

Gazze Icin 30 Haftadir Sessiz Yuruyus Yapiyorlar 17F7836D

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinden Zeynep Nevra Birkan, yaptığı konuşmada, "Gazze halkı ölümle, açlıkla, hastalıkla boğuşuyor. 15 bini çocuk olmak üzere 36 bin kişi şehit oldu 498 sağlık çalışanı, 147 gazeteci öldürüldü. 7 toplu mezar bulundu, 80 binden fazla yaralı var. Bütün bu olanlara rağmen aylardır bizlere ve bütün dünyaya ders veren Gazze halkının imanını, cesaretini, sabrını hayranlıkla izliyoruz. Ve biliyoruz ki şu an Gazze halkı zor durumda olsa dahi bu mücadeleyi onlar kazandı, kazanmaya devam ediyorlar." vurguladı.

Resim 430045F2

Birkan, Gazze'deki zor şartlara rağmen halkın mücadelesini hayranlıkla izlediklerini ve her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. Yaklaşık 8 aydır her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen sessiz yürüyüşlerle, Gazze'deki insanların yanında olduklarını ve dünya kamuoyunun dikkatini bu acıya çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Yazın Ortasında Sağanak ve Dolu Yağışı Etkili Oldu Yazın Ortasında Sağanak ve Dolu Yağışı Etkili Oldu

Resim E29Fe3Bf

Kaynak: Anadolu Ajansı