İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle kıtlıkla mücadele eden Gazze Şeridi’nde açlıktan ölümler artıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş yaptığı açıklamada, son 24 saatte 1’i çocuk olmak üzere 4 kişinin daha yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

26351C21 C6Ee 4Fb8 88Ae 2D37593Ff20D

Burş, ablukanın yol açtığı insani krize dikkat çekerek, “Gazze'de açlık kaynaklı ölümler sürüyor. Bu çocukların her biri büyümeden öldürülen bir rüyadır. Her kurban dünyanın işlediği sessiz suçun bir tanığıdır.” ifadelerini kullandı.

Son verilerle birlikte, Gazze’de açlıktan ölenlerin sayısı 96’sı çocuk olmak üzere 197’ye ulaştı. Gazze’deki insani durumun her geçen gün daha da kötüleştiği bildiriliyor.

Kaynak: İLKHA