Losev

Gazetecilerden Meclis Başkanı Kinç'e ziyaret

Videoyu Aç Gazetecilerden Meclis Başkanı Kinç'e ziyaret
A
a

Bitlis İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Cemalettin Kinç, sırtındaki yükün ağırlığını bildiğini, Bitlis ilçeleri arasında geri kalan bölgelerde pozitif ayrımcılık yaparak dengeleri sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaret ettiği İl Genel Meclis Başkanı Kinç, İl Özel İdare bütçesinin büyük bir kısmının zorunlu giderlere gittiğini, ancak yüzde 15-20'lik kısmının yatırıma dönüştürüldüğünü belirtti. Kinç, "Bitlis yatırım alanında geri kalmış iller sıralamasında yer alıyor. Kıt kaynaklarımızla burada hizmet etmeye çalışıyoruz. Bitlis'in kalkınması için hep birlikte hareket edeceğiz. Burada siz gazetecilere de önemli görevler düşmektedir. Birlikte yaptığımız işleri kamuoyu ile paylaşacağız. Burada hiçbir şey kapalı kapılar ardında kalmayacak" dedi.

Kinç, İl Özel İdaresi'nin bazı rakamlarını da paylaşarak şunları söyledi: "İl Özel İdaremiz 36 milyon TL'lik bir bütçeye sahip. Bu bütçenin yüzde 85'lik kısmı zorunlu giderimizdir. Geriye kalan yüzde 15'lik kısmı yatırım hizmetine harcanmaktadır. İl Özel İdaremizin yaklaşık 2 bin 341 kilometrelik yol ağı bulunmaktadır. Bunun 568 kilometrelik kısmı asfalt, bin 772 kilometresi stabilize, 444 kilometresi 1. kat asfalt, 1307 kilometresi ise 2. kat asfalt ihtiyacı olan yollarımızdır. İl genelinde 349 köy ve bunlara bağlı 294 mezramız bulunuyor. Bütün bu köylerimize İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan 355 personel ile hizmet vermekteyiz."

Bütün bu kıt kaynaklara rağmen maksimum hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Kinç, "Bir taraftan kaynak arayışı içindeyiz. Diğer taraftan kolektif bir arayışla hareket ediyoruz. Özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcımızla sık sık bir araya gelerek onlardan da Bitlis için pozitif bir ayrımcılık yapmalarını istiyoruz. Sırtımızdaki yükün ağırlığını biliyoruz. Öncelikle ilçeler bazındaki dengesiz hizmet ağımızı dengeli bir şekle getirmek amacındayız. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyaret, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.