Losev

Gazeteci Sinan Aygül yine hakim karşısında

Videoyu Aç Gazeteci Sinan Aygül yine hakim karşısında
A
a

Yazdığı yolsuzluk haberlerinden dolayı son 10 ayda hakkında rekor düzeyde dava ve soruşturma açılan Sinan Aygül, hakim karşısına çıktı.

Yazdığı yolsuzluk haberlerinden dolayı son 10 ayda hakkında rekor düzeyde dava ve soruşturma açılan Bitlis Aktuel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül, AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler tarafından açılan dava için hakim karşısına çıktı.

Bitlis Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen davaya Aygül'ün yanı sıra eski Özgürlükçü Hukukçular Derneği Başkanı ve Aygül'ün avukatı Fırat Epözdemir katılırken, Bitlis Barosu temsilcileri de gözlemci olarak duruşmada temsilen yer aldı.

Eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul görevden alınmadan önce Bitlis'te hayata geçirdiği en önemli projelerden olan ve Bitlis'in kaderini değiştirmesi beklenen 'Nemrut Jeopark Projesi ve Jeotermal Enerji Tesis' projelerinin iptal edilip AK Parti'ye yakın isimlere peşkeş çekileceğini yazan gazeteci Sinan Aygül'e yazdığı köşe yazısında 'basın yoluyla hakaret edildiği' iddiasıyla AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler tarafından açılan davanın ilk duruşması Bitlis 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Son 10 ayda hakkında 70'e yakın suç duyurusu yapılan gazeteci Sinan Aygül, mahkeme çıkışında avukatı ile birlikte basın açıklaması yaptı. Açılan soruşturma ve davalar için, yargı eliyle basını susturma ve sindirme olarak niteleyen gazeteci Sinan Aygül, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da doğruları ve özellikle yolsuzlukları yazmaya ve haklı yapılan haksız kazançlar karşısında bilgilendirme ve bilinçlendirmeye devam edeceğini söyledi.

'MÜFTERİLERLE TOPLUM ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ'

Hakkında açılan dava ve soruşturmaların büyük çoğunluğundan kovuşturmaya yer olmadığı gerekçesiyle aklandığını ifade eden Aygül şöyle konuştu: "Bugün burada, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in hakkımda açmış olduğu bir dava duruşmasına katıldım. Davanın esas amacının daha önce de belirttiğim gibi 'yargı eliyle basını susturma' girişimi olduğunu biliyorum. Amaç baskı altına alma, sindirme ve yıldırmadır. Onun için şunun bilinmesini istiyorum ki biz bu işi böyle öğrendik. Yanlışla, usulsüzlükle, yolsuzlukla sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Ne açılan davalar, ne tehditler bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Müfterilerle gerek yargı önünde, gerek toplum önünde hesaplaşacağız ama geri adım atmayacağız."

'YAZILANLAR BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMELİ'

Aygül'ün avukatı Fırat Epözdemir ise Aygül'ün yazdıklarının basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Müvekkilim basın mensubudur, tamamen basın ve ifade hürriyeti kapsamında yapmış olduğu bir haber nedeniyle haksız suçlamalara maruz kalmıştır. Oysaki konuyla ilgili, yine aynı habere ilişkin, Kiler ve avukatlarının 'Yayından kaldırma talepleri' Tatvan mahkemeleri tarafından çok iyi gerekçelerle reddedilmiştir. Basın Kanununun 2. ve 13. maddeleri, Anayasanın 22, 25, 26 ve 28. maddeleri ile AİHS'in 10. maddeleri gerekçe gösterilerek reddedilmiştir. Biz de aynı gerekçelerle müvekkilimin beraat edeceği kanaatindeyiz." diye konuştu.

Aygül'ün avukatı Fırat Epözdemir ayrıca davanın ilk duruşmasının görüldüğü Bitlis 2. Asliye Ceza Mahkemesinde davanın karara bağlanmadığını, talepleri üzerine davanın Tatvan ilçesinde devam edilmek üzere farklı bir tarihe ertelendiğini sözleri ekledi.


Kaynak: Bitlis Aktüel

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.