DEM Bitlis Belediye
Losev

Gazeteci Hayko Bağdat tarafından Salyongoz adlı gösteri sahnelendi

Videoyu Aç Gazeteci Hayko Bağdat tarafından Salyongoz adlı gösteri sahnelendi
A
a

            Gazeteci Hayko Bağdat Bitlis'te

Bitlis Belediyesi’nin davetlisi olarak kentte gelen Gazeteci Hayko Bağdat, sahnelediği ”Salyongoz” adlı gösteriye, yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bitlis Belediyesi’nin davetlisi olarak kentte gelen Gazeteci Hayko Bağdat, ”Salyongoz” adlı gösterisini sahneledi. Belediye Hizmet binasında yapılan gösteriye, Bitlis Belediye eşbaşkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Nazime Arvas yanı sıra yüzlerce yurttaş izledi.Gösterinin yapıldığı salonun dolmasından kaynaklı onlarca yurttaş ise gösteriyi ayakta izlemek zorunda kaldı. Zafer işareti yaparak sahneye çıkan Bağdat, performansına başlamadan önce ilk olarak,” aranızda Ermeni var mı?” ile başladı.

Gösteride çocukluk, gençlik ve evlilik maceralarını anlatan Bağdat, ilk bölümde İstanbul Şişli’de geçen çocukluk hayatının günün birinde dışarı çıkması ile evde yaşam bulan kimliğinin dışarıda farklı olduğunu görmeye ve anlamaya başlaması ile başladı. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde başından geçen olayları trajikomik bir şekilde izleyiciye aktaran Bağdat, son bölümde ise Türkiye’de yaşanan siyasi cinayetlere gönderme yaparak izleyiciye kısa bir hüzün yaşattı. Özellikle Hrant Dink ve Tahir Elçi cinayetlerine gönderme de bulunan ve yaşanan cinayetleri bir Yunus balığının ölüm sırasında ki çıkardığı çığlığa benzeten Bağdat, yaşanan cinayetleri anlatırken, çok sayıda yurttaşın gözlerinin yaşarması dikkat çekti.

Performansını Türkiye’de işlenen siyasi cinayetlere göndermede bulunarak bitiren Bağdat’ı izleyiciler uzun bir süre ayakta alkışladı. Bağdat’ın performansı ardından sahneye çıkan Bitlis Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, Bağdat'ı tebrik ederek, Bağdat'a çiçek takdim etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.