DEM Bitlis Belediye
Losev

Gaydalı kontra faaliyetleri meclis’e taşıdı

Videoyu Aç Gaydalı kontra faaliyetleri meclis’e taşıdı
A
a

HDP Milletvekili Gaydalı, Norşin’deki polis saldırılarını ve Hizan’daki kontra faaliyetleri Meclis’e taşıdı.

HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, Bitlis’in Norşên (Güroymak) ilçesinde meydana gelen polis saldırıları ve yine Hizan ilçesinde yaşanan kontra faaliyetler ile ilgili Adalet Bakanı Kenan İpek ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e soru önergeleri verdi.
 
Gaydalı, siyasi soykırım operasyonları kapsamında Bitlis’te de birçok partililerinin gözaltına alındığına dikkat çekerek, “25 Temmuz’da Norşên ilçemizde polis durduk yere gençlere müdahale edip, medreseye gaz bombası atmıştır. Akabinde aralarında ilçe eş başkanımızın çocuğu, kardeşi ve yeğeninin de bulunduğu çok sayıda kişiyi göz altına almıştır” dedi.
 
‘SOMUT DELİL OLMAKSIZIN GÖZALTI VE TUTUKLAMA YAPILIYOR’
 
Gaydalı, Bakan İpek’e şu soruları yönelti:
 
“Norşên’de gözaltına alınan veyahut tutuklanan kaç kişi bulunmaktadır? 22 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla Bitlis’te kaç kişi gözaltına alınmış, kaçı tutuklanmıştır? Bitlis’te gerçekleştirilen gözaltı yahut tutuklama sebebi ve sevk maddesi nedir? Yapılan gözaltı yahut tutuklama ‘makul şüphe’ kapsamında mı gerçekleşmiştir? Yoksa somut bulgu ve deliller var mıdır? Var ise somut bulgu ve deliller nelerdir? Söz konusu gözaltı ve/veya tutuklamaların çoğunlukla hiçbir somut delil olmaksızın çoğunlukla partimize yönelik olmasını ne şekilde değerlendirirsiniz? “
 
HİZAN’DA KONTRA FAALİYETLER
 
Gaydalı, Hizan ilçesindeki kontra faaliyetlere de değinerek, Karbastı (Qursinc ) köyüne bağlı Ava mezrasında yüzü maskeli 3 kişinin ‘’HPG adına geliyoruz. Bize ekmek ve su bidonlarını verin. Gençlerin de gelip dağda çatışsın’’  tehdidinde bulunduğunu aktardı. Gaydalı, Bakan İpek’e olayla ilgili soruşturma, gözaltı ve tutuklama olup olmadığını sordu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.