Bitlis'te Siyasi, Kurum Amirleri ve İş adamlarından Kurban Bayramı Mesajları 2019

Bitlis Valisi Oktay Çağatay Kurban Bayramı mesajı: Kıymetli Bitlisli hemşerilerim, Yüce Allah’ın, bizleri birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Kurban Bayramı'na ulaştırmış olmasının sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı bu özel günlerde büyüklerimizi ziyaret ederek, onların hayır duasını almalı, küçüklerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak, onların bayram sevincine ortak olmalı, köy ve mahalle komşularımızla bayramlaşarak, özellikle fakir, yaşlı, kimsesiz vatandaşlarımızla bir araya gelerek, ziyaretler yaparak onlarla bayram neşesini ve coşkusunu paylaşmalıyız. Vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için gerekli olan tüm tedbirlerin alındığını belirtirken Bayram ziyaretleri münasebetiyle yola çıkacak olan kardeşlerimin trafik kurallarına uyarak gidecekleri yerlere sağlıkla ulaşmaları, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmeleri en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Bitlisli hemşerilerimin Kurban Bayramı'nı en içten duygularla kutlar, bu kutsal vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diler, selam ve saygılarımı sunarım.

Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan Kurban Bayramı Mesajı: İnsanları sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla kaynaştıran, birlik ve beraberlik ruhunu geliştiren, toplumsal dayanışma ve yardımlaşma hislerinin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı'na daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar insani, millî ve manevi değerlerin yeniden yeşertilmesi ve hayata geçirilmesi açısından büyük önem taşıyan müstesna günlerdir. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu bayramı, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Bayram günleri, sevme sevindirme günleridir. Bu sevinci ailemizle, dostlarımızla, komşularımızla, kapısının çalınmasını bekleyen kimsesiz vatandaşlarımızla, şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte yaşamanın birlik ve beraberlik duygularımızı arttıracağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü bu günlerin milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini diliyorum.

Hizan Kaymakamı Bülent Hamitoğlu Kurban Bayramı Mesajı: "Bayram, neşe ve sevinç günü demektir. Bayram, ibadet hazzıyla coşan, Allah aşkıyla yanıp tutuşan, Peygamber muhabbetiyle yaşayan müminlerin manevi duygularla dolup taştıkları bir gündür. Bayram, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı, maddi ve manevi dayanışmanın pekiştiği, dost ve akraba ziyaretlerinin yoğunlaştığı, güzel duygu ve düşüncelerin en üst seviyeye çıktığı, dargınlıkların unutulduğu, sevgi ve saygının katmerleştiği, herkesin birbirine hoşgörüyle baktığı, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı müstesna bir gündür. Bu vesileyle, idrak ettiğimiz bu güzel Kurban Bayramını fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeli, bu güzel vatan için şehit düşmüş ecdadımızın şanına yakışan sorumluluk duygusunu üzerimizde hissederek, sergilediğimiz bu birlik ve beraberliği her zaman göstermeliyiz. Bu duygularla, başta Hizanlı hemşehrilerimiz olmak üzere tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu günlere hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum.

Özgürlük ve Barış dolu bir dünyada yaşanan tüm acıların son bulmasını diler, Müslüman âleminin Kurban Bayramı’nı kutlarız. Bi minasebeta Cejna Qurbanê em hêvî dikin ku hemû şer û pevçûnên li cîhanê tên jîyandin bidawî bibin û ev cejn bibe sedema aştî û azadîyê. Bi vê armancê em Cejna Qurbanê ya hemû Alema Îslamê pîroz dikin. Hikmet Taşdemir ve Dilek Ozan Güroymak Belediye Eş Başkanları

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’dan Kurban Bayramı mesajı: Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Kurban Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı. Tüm İslam aleminin bayramını tebrik eden Tanğlay, “Kurban Bayramı’nın başta ülkemize olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ın Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesaj şöyle: “Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Öncelikle bu önemli ve anlamlı günlerin Bitlisimiz, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice bayramlara sağlık, mutluluk ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Rabbimizden temenni ediyorum. Bayramlar, toplumda karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren müstesna günlerdir. İnsanı insan yapan değerlerin ve erdemlerin yoğun olarak yaşandığı günler olan bayramlar, toplumsal hayatımız açısından da çok büyük bir öneme ve değere sahiptir. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin bayramını en kalbi duygularla kutluyorum.”

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Kurban Bayramı mesajı: Başkan Gürsoy, mesajında “Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kurban; yardımlaşmadır, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban Bayramı, Müslümanları ortak duygularda buluşturan, toplumu kaynaştıran huzur ve coşku kaynağıdır. Asırlardır bizleri birbirimize bağlayan manevi değerlerimizden biri olan Kurban Bayramı’nı en güzel biçimde değerlendirerek kalbimizi iyiliklere, güzelliklere, hayırlara açmalı, hayatımızda hoşgörüyü egemen kılarak birlik ve dirliğimizi güçlendirmeliyiz. Bu vesileyle Başta Adilcevazlı Hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eder hayırlara vesile olmasını dilerim. Allah kestiğiniz Kurbanları yaptığınız ibadetleri kabul etsin dedi.”

Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu Kurban Bayramı Mesajı: Güroymak Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Değerli Güroymak'lı Hemşerilerim; Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin anımsandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, Kurban Bayramını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz. Her türlü güzelliğin ve mutluluğun yaşandığı bayramlar eşin, dostun, akrabanın, hastaların ve büyüklerin ziyaret edildiği, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların giderildiği, küskünlerin barıştığı sevgi ve mağfiret günleridir. Kurban Bayramının insanlığa, ülkemize ve halkımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu duygularla, tüm Güroymak halkının, mübarek Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu günlere hep birlikte ulaşmayı temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.

İş Adamı Zeki Peker: Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik duygu ve hislerinin güçlendiği ve insan olmanın güzelliğinin daha yoğun hissedildiği günlerdir. Bu duygularla tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy Kurban Bayramı Mesajı: Kurban Bayramı'nın birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik duygusu içerisinde geçmesi temennisinden bulundu Başkan Çetinsoy, mesajının devamında şunlara yer verdi: Hep birlikte refahını ve mutluluğunu yaşadığımız Ramazan Bayramı; huzurun, maneviyatın, sevginin ve dayanışmanın had safhaya çıktığı, dargınlıkların son bulduğu en önemli günlerimizdendir. Böylesi önemli bir günde; dargınlıkları aradan kaldırıp kucaklaşmanın huzurunu yaşamalıyız. Bu vesileyle tüm Müslüman aleminin ve kıymetli Günkırılı hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik eder, sevdikleriyle huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum.

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer’in Bayram Mesajı: Serdar Durer, mesajında, bayramların kardeşlik bilincini yenileme, muhabbet ve dayanışmayı pekiştirmenin vesilesi olduğunu belirtti. Bayramların aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliği olduğun ifade eden Durer, şunları kaydetti; Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve en derinden kuvvetlendiği günlerdir. Fitne tohumları ekilmeye çalışılan ülkemiz, unutmayalım ki; dünyadaki tüm mazlumların son sığınağıdır. Yine unutmayalım ki Türkiye hepimizin ebedi yurdudur. Kurban Bayramı’nın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ve Ortadoğu coğrafyasına hayırlar getirmesini diliyorum. Yaşanan acıların sona ermesini, ülkemizde barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi ve adaletli yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dünyanın her yerinde acı çeken ve zulme uğrayan kardeşlerimiz için bu bayram dua edelim. Kurban Bayramınız mübarek olsun. Hep beraber, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle. Dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylaniden Kurban Bayramı Mesajı: Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Geylani, mesajında bayramın Tüm İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ettiğini belirterek, "Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki dayanışmayı pekiştirme günleridir. Kardeşliğimizi güzel duygularla pekiştirdiğimiz bayram günlerinde sevginin, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesi olan kurbanın ve bayramın anlamını çok iyi idrak etmeliyiz. Kurban bir nevi elimizle verdiğimize gönlümüzü de vermektir. Bu günler, Hac ibadetinin ifa edildiği, milyonlarca Müslümanın, dualar eşliğinde, kardeşlik manzarası ortaya koyduğu günlerdir. Bu vesile ile başta Tatvan’lı hacılarımız olmak üzere tüm hacılarımızın ibadetlerinin kabul olmasını Allah’tan niyaz ederim. Bayram bütün kardeşlerimizle birlikte yaşanabilirse anlamlıdır. Dayanışma içerisinde, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak, aile büyüklerimizin hayır dualarını alarak, çocukları, öksüzleri ve yetimleri sevindirerek bayram sevincini çoğaltmalıyız. Kurbana da ortak olalım, muhabbete de. Kurbanı da keselim küslüğü de. Bekleyenlerimizi hatırlamalıyız; kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine vesile olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı’nızı en kalbi duygularımla kutluyor, bayramın ülkemize ve İslam dünyasına sağlık, huzur, esenlikler getirmesini, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Sevgi, barış ve hoşgörünün hâkim olduğu nice bayramlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği Başkanı Mahir Okay Kurban Bayramı mesajı: Bitlis Basın ve Gazeteciler Derneği (BIGADER) Başkanı Mahir Okay Kurban bayramı mesajı yayımladı BİGADER Başkanı Mahir Okay mesajında şu ifadelere yer verdi; “Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşlik ve dayanışma ruhu bayram günlerinde daha da gelişir ve pekişir. Sosyal dayanışmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramları, aziz milletimizin inanç köklerinin ne kadar sağlam olduğunun da bir nevi ispatı gibidir. Bayramı bayram kılan güzelliklerin paylaşıldıkça artacağına olan inancımızla, hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin mübarek kurban bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.”