Doğal ve organik sebze ve meyve yetiştiriciliğiyle öne çıkan Çermik ilçesinde fıstık üretimi de her geçen yıl yaygınlaşıyor. İlçede yıllık yaklaşık 500 ila bin ton arasında fıstık yetiştiriliyor.
Alternatif ürün olarak fıstık yetiştiriciliğine yönelen çiftçilerin sayısının artmasıyla birlikte ilçede üretim alanlarının da genişlediği belirtiliyor.
Üreticilere erken hasat uyarısı
Fıstık ve badem işleme tesisi sahibi Mahmut Akkılıç, hasada başlayan çiftçileri erken toplama konusunda uyardı. Mevsimsel değişiklikler nedeniyle fıstıkların henüz kabuklarını tam olarak doldurmadığını belirten Akkılıç, bazı ürünlerin içlerinin boş olduğunu söyledi.

Erken hasadın rekoltede düşüklüğe neden olabileceğini ifade eden Akkılıç, çiftçilerin fıstıklarını toplamak için bir süre daha beklemesi gerektiğini belirtti.
Çermik'te fıstık üretiminin her geçen yıl daha fazla ilgi görmesiyle birlikte, ürünün ilçenin tarımsal ekonomisindeki payının da artması bekleniyor.




