Malatya’nın Darende ilçesi, şiddetli fırtınanın etkisiyle adeta savaş alanına döndü. Günpınar Mahallesi’nde etkili olan fırtına nedeniyle ağaçlar yerinden sökülürken, ilçe merkezindeki kapalı spor salonunun çatısı yerinden koparak şehir stadına savruldu.

Kahreden Oyun! Parkta Yere Düşen 2 Yaşındaki Çocuk Yoğun Bakımda
Kahreden Oyun! Parkta Yere Düşen 2 Yaşındaki Çocuk Yoğun Bakımda
İçeriği Görüntüle

Günpınar Mahallesi’nde yaşayan Bekir Sözen, yaşanan korku dolu anları şu sözlerle anlattı:
“Fırtına çok şiddetliydi. Bahçede otururken büyük bir gürültüyle ağaç iki evin ortasına devrildi. Çok korktuk. Allah’a şükür can kaybı olmadı. Eğer evin üzerine düşseydi sonuçları çok daha ağır olurdu.”

İlçe merkezinde ise kapalı spor salonunun çatısı, kuvvetli rüzgarın etkisiyle yerinden sökülerek şehir stadına düştü. Olay sonrası polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı, spor salonu çevresi güvenlik şeridiyle kapatıldı.

F260C9E1 0568 4Ee6 95F7 386F8287

Fırtına nedeniyle can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, birçok noktada maddi hasar meydana geldi. Yetkililer, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: İLKHA