Losev

Filistin’de ölü sayısı 121’e ulaştı

Videoyu Aç Filistin’de ölü sayısı 121’e ulaştı
A
a

İsrail’in Filistin’e saldırıları bugün sabah da devam etti. İsrail’in son 5 günde düzenlediği hava saldırıları sonucunda 121 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu bugün sabah saatlerinde de Filistin’e yönelik hava saldırılarına devam etti. Bugünkü saldırılarda 16 kişi yaşamını yitirdi. 5 gündür İsrail’in düzenlediği saldırılar sonucunda 121 Filistinli yaşamını yitirdi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, “İsrail bütün uluslararası baskılara karşı direnecektir” dedi.

Netanyahu “teröristlere” yönelik hava saldırılarının devam edeceğini de açıkladı.

Acil servis yetkilileri, bugün yapılan saldırılarda 16 kişinin öldüğünü belirtti. Saldırıların başladığı günden bu yana toplam 121 kişi yaşamını yitirirken, 600 kişi de yaralandı. Yaralıların büyük bir bölümünü siviller oluşturuyor.

Bugün sabah İsrail ordusu Hamas yöneticilerinin evlerini ve bazı camileri hedef aldığı da edinilen bilgiler arasında.

İsrail ordusu, Hamas ve İslami Cihat’ın son 5 günde bölgeden İsrail’e yönelik 660 obüs ve roket attığını öne sürdü. 140’nın anti misil sistemi tarafından tespit edilerek, havada imha edildiğini de belirten ordu kaynakları, şimdiye kadar hiçbir İsraillinin yaşamını yitirmediğini, 10 dolayında yaralı olduğunu belirtti.

Roket ve obüs atışlarından sorumlu tutulan Hamas ise, Ben Gourion Uluslararası Hava Alanına yönelik saldırıyı üstlenirken, yabancı hava yolu şirketlerini de İsrail’e iniş yapmanın tehlikelerine karşı uyardı.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.