Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2015 yılı Sermaye Piyasası Kurulu Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı soruşturmasında FETÖ'nün sınav sorularına önceden eriştiği ve bu soruları örgüt üyelerine dağıttığı tespit edildi.

Gizli Haberleşme: "ByLock" Üzerinden Soru Paylaşımı

FETÖ'nün gizli haberleşme uygulaması "ByLock" üzerinden yapılan yazışmaların incelenmesi sonucunda, sınav sorularının "dua" kod adıyla çalışma evlerine getirildiği belirlendi. Bu yazışmalar, sınav sorularının kimlere verileceğinin kararlaştırıldığı önemli bir delil olarak kayda geçti.

Spkdan Piyasa Bozucu Eylemlere Iliskin Aciklama 36Be101D

Soruların Dikkat Çekmeden Dağıtımı: Mezuniyet Derecelerine Göre Puanlama Stratejisi

Örgüt üyelerinin dikkat çekmemesi amacıyla soruların dağıtımında titiz bir plan uygulandı. Bu kapsamda, üniversitelerden mezuniyet derecelerine göre yüksek ya da düşük puan alınacak şekilde soruların dağıtılmasına özen gösterildiği ortaya çıktı.

Türkiyeli 4 genç ABD’de hayatını kaybetti, 3 genç Batmanlı Türkiyeli 4 genç ABD’de hayatını kaybetti, 3 genç Batmanlı

Eş Zamanlı Operasyon: 38 Şüpheli Gözaltında

Sınava giren kişilerin cevap kağıtlarının olağandışılık raporu ile ByLock yazışmaları sonucunda, sınav sorularını verdiği belirlenen 20 şüpheli ve sınava giren 18 şüpheli olmak üzere toplam 38 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara merkezli 15 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarla şüpheliler gözaltına alındı.

Kaynak: (İLKHA)