Losev

Fas’ta Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı Gerçekleşti

Videoyu Aç Fas’ta Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı Gerçekleşti
A
a

Fas'ta Türk yükseköğretim kurumlarının eğitim kalitesini ve çeşitliliğini sergileyen Türk Üniversiteleri Fuarı, Kazablanka ve Marakeş şehirlerinde büyük bir ilgiyle karşılandı. 3 Şubat'ta Kazablanka'da başlayıp 4 Şubat'ta Marakeş'te devam eden fuarda, Türkiye'den 17 üniversite temsil edildi. Fuar, Türkiye Maarif Vakfı (TMV) iş birliği ile gerçekleştirildi.

Fuarın açılışı, Türkiye'nin Fas Büyükelçisi Mustafa İlker, Türkiye Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özkan ve Bitlis Eren Üniversitesi dahil olmak üzere Bingöl, Erciyes, Kastamonu, Sabahattin Zaim ve Selçuk Üniversitelerinin rektörleri tarafından yapıldı. Faslı öğrencilerin fuarda gösterdiği yoğun ilgi, Türkiye'nin eğitim alanındaki prestijinin altını çizdi.

Fas Eğitim Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, 55 bin civarında Faslı öğrenci yurt dışında eğitim görüyor. Bu istatistik, fuara olan ilginin yüksek olmasının ana sebeplerinden biri olarak gösteriliyor. Fuarda konuşan yetkililer, Türk üniversitelerinin seçilmesinin, Türkiye'deki yükseköğretim kalitesinin Faslı öğrencileri cezbetmesinden kaynaklandığını belirtti.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, fuarda yaptığı açıklamada, Türk üniversitelerinin uluslararası öğrencilere sunduğu fırsatları ve akademik programların çeşitliliğini vurguladı. Elmastaş, "Bu fuar, Türkiye’deki üniversitelerin uluslararası alandaki görünürlüğünü artırmak ve Faslı öğrencilere eğitim imkanı sunmak adına önemli bir platform oluşturuyor" dedi.

2015 yılından bu yana düzenlenen ve her geçen yıl ilgi gören Türk Üniversiteleri Fuarı'nın, iki ülke arasındaki akademik iş birliğini ve kültürel alışverişi güçlendirdiği belirtiliyor.

Bitlis Eren Üniversitesi’ni temsilen katılım sağlayan Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz da eşlik etti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.