DEM Bitlis Belediye
Losev

Facebook DAİŞ'in vahşet içerikli görüntülere yer vermeyecek

Videoyu Aç Facebook DAİŞ'in vahşet içerikli görüntülere yer vermeyecek
A
a

Facebook yeni duyurduğu kurallara göre başta DAİŞ olmak üzere, sitede hiç bir şiddet içerikli videonun gösterilmemesi yönünde karar aldı.

Son dönemlerde özellikle DAİŞ çetelerinin ellerine geçirdiği esirleri vahşi bir şekilde infaz edip ve videoları çekerek sosyal medyada yayınlamasına karşı sosyal medyada önemli bir adım atıldı.
 
Facebook şiddet içerikli paylaşımları siteden kaldırma kararı aldı.
 
Facebook yeni duyurduğu kurallara göre başta DAİŞ olmak üzere sitede hiç bir şiddet içerikli videonun gösterilmesine izin vermeyeceğini duyurdu. Yine erkek ve kadın bedeninin teşhir edildiği, intiharın özendirildiği içerikler de siteden kaldırılacak. 
 
DAİŞ’e ait şiddet içeren video ve görselleri siteden silmediği gerekçesiyle bir süredir tepki çeken Facebook, bir öncekine kıyasla üç katı uzunluğunda kurallar listesi yayınladı.
 
Sosyal medya devi DAİŞ gibi terör örgütü propagandası yapan, toplumsal figürlere saldıran, cinsel şiddet ve nefret söylemi içeren paylaşımların siteden silineceği uyarısında bulundu. Yeni kurallar kapsamında ekibini genişleten ve paylaşımı yasak içerikleri derhal silmeyi hedefleyen Facebook, intihara yönelik paylaşımlara da müsamaha etmeyeceğini ve örnek oluşturmaması amacıyla bu tür paylaşımları da siteden kaldıracağını duyurdu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.