DEM Bitlis Belediye
Losev

Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Bitlis’te yapıldı

Videoyu Aç Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali Bitlis’te yapıldı
A
a

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen "İl Buluşmaları" kapsamında Bitlis'te bulunan Prof. Dr. Ali Erbaş, Ulu Cami'de din görevlileri arasında gerçekleştirilen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali"ni izledi.

Vali İsmail Ustaoğlu ile birlikte Cuma namazı öncesi Ulucami’ye gelen Erbaş, vatandaşlarla sohbet etti. 

Yarışma öncesi konuşan Erbaş, "Bu, yarışmaların en güzelidir, en güzellerinden biridir. Çünkü Ezan-ı Muhammedi, İslam'ın ve Müslümanların en önemli alameti farikalarından birisidir." diyen Erbaş, şöyle devam etti: "Bu yarışma, sesi ve ifade ettiği manayla alemi kuşatan Ezan-ı Muhammedi'nin en güzel şekilde okunması gayretinin bir neticesidir. Günde 5 defa gök kubbede yankılanan ezan, Allah ve Resulü'nden tüm insanlığa yönelik ilahi bir çağrı ve davettir.

Allah'ın varlığı ve birliği, Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V) onun elçisi olduğu, asıl kurtuluşun ahiret mutluluğunda bulunduğu gerçeğini bize haykırmaktadır. Namazın en önemli kurtuluş olduğunu gökleri delercesine ezan okuyan müezzinlerimizin ve hocalarımızın sesleriyle haykırmaları işte bu gerçeği ifade etmektedir. Dolayısıyla hakikatin çağrısını belleklerimize nakşeden ezan, ebediyete kadar lafzı ve manasıyla yeryüzünde yankılanmaya devam edecektir. Her dinin ve o dinine inananların birtakım sembolleri, alametleri ve ayırıcı özellikleri ola gelmiştir. İşte Ezan-ı Muhammedi de Allah indinde tek ve yegane din olan İslam'ın inanlarının en önemli sembollerinden biridir. Ezan-ı Muhammedi bir beldenin ve şehrin Müslüman oluşunun ilanıdır."

Erbaş, 24 saatin her anında ve her dakikasında yeryüzünde ezan okunduğunu, bunun da ezanın en önemli mucizevi özelliklerinden biri olduğunu kaydetti.
‘Ezanı Güzel Okuma Türkiye Finalinde birinci İstanbul’dan Saffet Çalışır, İkinci Yozgat’tan Resul Tekin ve üçüncü Kahramanmaraş’tan Abdurrahim Yağcı oldu. Dereceye girenler Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından altınla ödüllendirilerek hediyeleri takdim edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Cuma Namazı hutbesini okudu. Erbaş Namazın ardından Ankara’ya dönmek üzere karayoluyla Muş’a hareket etti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.