Losev

Evde sağlık hizmeti için 3 ambulans alındı

Videoyu Aç Evde sağlık hizmeti için 3 ambulans alındı
A
a

Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü, evde sağlık hizmeti kapsamında aldığı tam donanımlı 3 yeni ambulansı hizmete sundu.

Bitlis Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzman Dr. Yunus Emre Bulut, gazetecilere, evde sağlık hizmetlerinin, özellikle sağlık bakımına muhtaç yatalak hastaların ve sağlık hizmetlerine ulaşımda zorluk yaşayan vatandaşların, sosyal hukuk devleti ilkesine göre hizmetlerinden eşit yararlanması amacıyla bakanlık bünyesinde kurulmuş bir kamu hizmeti olduğunu söyledi.

Bu vatandaşların "444 38 33" numaralı telefonu arayarak evde sağlık hizmetlerine başvurarak, diğer tüm vatandaşları gibi eşit, adil ve konforlu şekilde sağlık hizmetinden faydalanabileceğini ifade eden Bulut, şöyle konuştu:

Müdürlüğümüz bünyesindeki 14 evde sağlık ekibimiz, il merkezi ve 6 ilçede köyler, mezralar ve arazi koşullarının sıkıntılı olduğu bölgelerde nitelikli sağlık hizmeti sunmaktadır. Hizmetin kalitesi ve sürdürülebilirliği bakımından gerekli donanım ve ekipmanların önemi aşikardır. Bizler de bu amaçla aktif faaliyet gösteren tüm evde sağlık hizmetleri birimlerimizin uygun standartlarda hizmet vermesini sağlamaktayız. Hizmetlerin sağlanmasındaki önemli unsurlardan biri olan yeni evde sağlık hizmetleri resmi araçlarını bugün birimlerimize teslim ediyoruz. Hizmetlerin vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmesini temenni ediyoruz.

Bulut, evde sağlık hizmeti sunan ve görevlerini özveriyle yapan personele de teşekkür etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.