Losev

Esnafa kira desteği için yeni başvurular alınacak

Videoyu Aç Esnafa kira desteği için yeni başvurular alınacak
A
a

Ticaret Bakanı Pekcan, esnafa kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağladıklarını duyurdu. Yeni başvurular 31 Mart'a kadar e-Devlet üzerinden yapabilecek.

Kira ve gelir kaybı desteği için başvuru süresi ikinci kez uzatıldı. Daha önce 11 Ocak'a kadar uzatılan başvuru süresi bu kez 31 Mart'a çekildi. 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, esnaftan bakanlığa ulaşan talepler üzerine yeniden başvuru almaya karar verdiklerini duyurdu. Pekcan "Buna göre destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunmayan esnaflarımız, başvurularını bugünden itibaren 31 Mart 2021 saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden yapabilecektir" ifadesini kullandı.

ESNAF: MEBLAĞ YETERSİZ

11 Ocak'ta sona eren gelir kaybı ve kira desteği için ödemeler 20 Ocak'ta başlamıştı.

Başvurusu kabul edilen esnafa bin lira kira desteği verilecek. Kira ve gelir desteği 3 ay süreyle verilecek. Söz konusu meblağın yetersiz olduğunu belirten esnaf ise günümüzde işyeri kiralarının çok daha yüksek olduğuna dikkat çekmişti.

Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada "Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır" bilgisini vermişti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.