Losev

Eski Tatvan Devlet Hastanesi Tekrar Hizmete Girecek

Videoyu Aç Eski Tatvan Devlet Hastanesi Tekrar Hizmete Girecek
A
a

Bitlis ile Tatvan arasındaki Rahva bölgesinde yapılan ve hizmete açılan 400 yataklı Tatvan Devlet Hastanesi 25 Mayıs 2016 tarihinde hizmete girmişti.

400 yataklı Tatvan Devlet Hastanesinin üç yol rahva bölgesine taşınmasından sonra özellikle Tatvan'lı vatandaşların ulaşım konusunda yoğun bir tepkisi ile karşı karşıya gelinmişti. Siyasi bir rant haline getirildiği iddiasıyla gündeme gelen üç yol rahvadaki hastanenin tekrar Tatvan merkeze getirilmesi için imza kampanyası bile yapılmıştı. Her ne kadar Eren üniversitesine tıp fakültesinin kurulması ve bu 400 yataklı hastanenin eren üniversitesine verilmesi gündeme getirilse de başarılı olunmadı. Eski Hastanenin hatta okul olacağı Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ve diğer yetkililer tarafından incelemeler bile yapılmıştı.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler resmi twitter hesabında 50 yataklı eski Tatvan Devlet Hastanesinin tekrar hizmete gireceğini duyurdu. 

Sağlık Bakanlığının resmi evrak açıklamasında,

"Bölgesel coğrafi koşulları ve iklim şartları göz önünde bulundurulduğunda ortaya çıkabilecek aksaklıkların giderilerek olası mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi bakımından T.C. Sağlık Bakanlığı Tatvan Devlet Hastanesi eski binasının güçlendirilerek 50 yatak kapasitesi ile günübirlik sağlık hizmeti vermesi Bakanlığımızca yürütülen bölge tabanlı sağlık hizmetleri planlamaları kapsamında uygun görüldüğü hususunda bilglerinizi ve gereğini arz/rica ederim" denildi.


Kaynak : Bitlis Haber13 / Haber Merkezi

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.