Losev

Eski Bitlis Valisinden FETÖ’ye 2 milyonluk bağış!

Videoyu Aç Eski Bitlis Valisinden FETÖ’ye 2 milyonluk bağış!
A
a

Eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul hakkında 'FETÖ üyeliği' suçlamasıyla dava açıldı. Yurdakul’un Bitlis Valisi olduğu dönemde, 15 Temmuz'dan sonra kapatılan FETÖ derneklerine proje adı altında devlet kasasından yaklaşık 2 milyon 225 bin lira aktardığı ortaya çıktı.

Yeni şafakta yer alan habere göre, 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör gütü'nün (FETÖ) mülki idare yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Bitlis Valisi Veysel Yurdakul hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

İddianamede, 13 Ağustos 2012'de Bitlis Valiliğine atanan ve 17/25 Aralık darbe girişimi sonrası merkeze çekilen Yurdakul'un 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan Kanun Hükmünd Kararname (KHK) ile ihraç edildiği kaydedildi. Yurdakul'un FETÖ'nün kripto haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu bilgisi de iddianamede yer aldı. Yurdakul'un programı 11 Eylül 2014'te telefonuna yüklediği tespit edildi. 

DERNEKLERE PARA AKITTI

Yurdakul'un Bitlis Valiliği döneminde FETÖ'ye ait derneklere proje adı altında devlet kasasından para aktardığı da vurgulandı. Bu derneklerin FETÖ bağlantısı nedeniyle KHK ile kapatıldığına dikkat çekilirken, yapılan yardımın 2 milyon 225 bin lira civarında olduğu belirtildi. Söz konusu derneklerin arasında Adilcevaz Öğretmenler Derneği, Ahlat Eğitim Derneği, Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği ile Yeni Ufuk Hanımlar Derneği de bulunuyor. 

ARAZİ DE VERMİŞ

Yurdakul'un ayrıca FETÖ ile bağlantılı olan ve yine KHK ile kapatılan Elhamra Eğitim İşleri Derneği'ne de 2013 yılında 7 bin metrekarelik bir alan tahsis ettiği ifade edildi. Yurdakul'un FETÖ ile bağlantısı nedeniyle ihraç edilen 4. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bulut'u kayırıcı tutum ve davranışının bulunduğu değerlendirmesi de iddianameye girdi. 
Kaynak : Yeni Şafak

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.