DEM Bitlis Belediye
Losev

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen hayatını kaybetti

Videoyu Aç Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen hayatını kaybetti
A
a

Bitlisli eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bir süredir Ankara'da tedavi gören eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, bugün saat 11.00 sıralarında hayatını kaybetti. Ergezen'in ölümü memleketi Bitlis'te büyük üzüntüyle karşılanırken birçok siyasi, bürokrat ve hemşehrisi de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla üzüntülerini dile getirdi.

Ergezen'in büyük oğlu Avukat Muaz Ergezen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İnna lilah ve inna ileyhi raciun. Babam Zeki Ergezen'i Ankara Başkent Hastanesinde kaybettik. Dualarınızı esirgemeyin" ifadelerini kullandı.

ZEKİ ERGEZEN KİMDİR
Zeki Ergezen, 2 Aralık 1949'da Bitlis'in Ahlat ilçesinde doğdu. Mimar olan Ergezen, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümünü bitirdi.
Bitlis ve Muş'ta bayındırlık il müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünde İnşaat Dairesi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyesi Ergezen; 19, 20, 21 ve 22. dönem Bitlis milletvekiliği, 58 ve 59. hükümetlerde Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yaptı.

Evli ve 4 çocuk babası Ergezen'in cenazesinin Ankara'da yapılacak devlet töreninin ardından memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.