Losev

Eşbaşkan Olan: Kültürel zenginliğimizi canladırıyoruz

Videoyu Aç Eşbaşkan Olan: Kültürel zenginliğimizi canladırıyoruz
A
a

Bitlis Belediyesi'nin eski tarihi binasını bir yıllığına kiralayan BİSİAD'ın açılış töreninde konuşan Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, yapılan projeler ile kentin kültürel zenginliğini yeniden canlandırdıklarını belirtti.

Bitlis çarşı merkezinde bulunan eski tarihi Bitlis Belediyesi binasında Bitlis kültür ve sanat Derneği i(BİSAD) yönetim kurulu üyeleri, tiyatro oyuncuları yanı sıra yüzlerce yurttaş katıldı.

Açılışın ardından kısa bir konuşma yapan Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, 7 bin yıllık bir tarihe sahip olan Bitlis'te geçmişten bugüne kadar bir çok medeniyetin yaşadığına dikkat çekerek, “Bitlis’i özüne dönüştürmemiz için Sanata bulaşmamız gerekiyor" dedi. Binanın tarihi dokusunun korunması ve sanatsal görünümden dolayı derneğe bir yıllığına kiraladıklarını kaydeden Olan, " Değerli sanatseverler Bitlis’in kültür anlamda bu tür yerlere ihtiyacı vardır. Çünkü Bitlis’in 7 Bin yıllık tarihi vardır. Tarihten bugüne kadar yaşayan medeniyetlerden geriye kalan eserleri korumak, sahip çıkmak için bu tür etkinliklere, sanatlara sahip çıkmalıyız. Biz Bitlis’in özüne dönmesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız" dedi.

Bitlis'te geçmişte sinema salonlarının olduğunu; ancak günümüzde herhangi bir sinema salonunun olmadığını hatırlatan Olan, "Bu tarihi kentte elişinden tutun ayakkabıcılığa kadar bir çok değişik el sanatları vardı.Bu tür projeler ile kentimizin kültürel zenginliğini yeniden geri kazanacağız" diye konuştu.Binayı, sanatsever bir derneğe verdiklerini kaydeden Olan, "Burada, Bitlis tarihine yakışır şekilde sanatsal faaliyetler yürütülür. Bu kadim kentin insanların torunları olarak değerlerimizi korumalıyız. Biz bu halkın gençlerine ve geleceğimize güveniyoruz. Bu kenti yönetenler, gençlerin emeklerine kayıtsız kalmayacağına inancımız tamdır" denildi. Açılış ardından müzik eşliğinde tiyatro ekibinin sahne almasının ardından tören sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.