Losev

Eş Başkanlar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Videoyu Aç Eş Başkanlar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı
A
a

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' nedeniyle ortak bir kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye'nin, insan hak ve hürriyetleri alanında olduğu gibi, basın özgürlüğü anlamındaki karnesinin de her geçen gün kötüye gittiğinin altını çizen Eş Başkanlar Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, demokratik hayatın olmazsa olmaz unsuru olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının, demokrasinin yaşaması ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğinin altını çizerek, yayınladıkları mesajda şu ifadeleri kullandılar: “Demokrasinin ve sağlıklı bir toplumun oluşumunda tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın önemli yeri vardır. Hatta demokrasilerde dördüncü erk olarak anılmaktadır. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın yanı sıra, günümüzde yaygınlaşan İnternet medyası, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu üstlenmektedir.

Böylesi önemli bir konumda olan Medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır. Bu bilinçle hareket eden gazetecilerin, halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek için verdikleri mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, evrensel meslek ilkelerine uyan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz. Halkın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunan tüm basın mensuplarının başarılı bir yıl geçirmesini temenni ediyoruz dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.