DEM Bitlis Belediye
Losev

Eş Başkan Olan Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Videoyu Aç Eş Başkan Olan Muhtarlarla Bir Araya Geldi
A
a

Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, kentteki mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, yaptıkları toplantıda göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalar hakkında toplantıya katılan muhtarları bilgilendirirken, önümüzdeki dönemde yapacakları proje ve çalışmaları da muhtarlarla paylaştı. Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, halkımızın yapılan seçimlerde bizlere, meclisimize, muhtar ve il encümenlerine bir görev vermiştir. Bizim de bu görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olup bu yönde bir yaklaşım sergilememiz gerekiyor diye konuştu Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, göreve geldikleri günden itibaren şeffaf bir belediyecilik sergileyerek ellerinden geldiğince halkın her türlü ihtiyacı karşılamaya çalıştıkları ifade etti. Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, konuşmasına şöyle devam etti:’’ Bitlis halkının bizlerden istekleri vardı aynı zamanda bizim de bu halka sözlerimiz vardı biz bu toplantıyı bir yıl içinde çalışmalarımızı gözden geçirmek için ve yanı sıra Siz muhtarların sorunların çözmek ve acil teşkil eden sorunları çözmek için biraraya geldik .Hepinizin bildiği gibi bir alt yapı ihalesi vardı. Bu alt yapı ihalesi içinde isale hattı vardı ,kanalizasyon hattı vardı ve su şebekesi hattı vardı, geçen yıl kuraklık ve alt yapı çalışmaları nedeniyle büyük sıkıntı çektiğimiz Su isale hattı çalışması %98 i bitti. Alt yapı çalışmasında önceki sistemin işi bilmeyen Kişilere vermesi durumunda halka büyük sıkıntılar yaşatıldı.

Kanalizasyon çalışması %/35 i tamamlanmış olup , çalışmalar devam edecektir .Bizim amacımız bütün sorunları hızla çözmektir yıllardır çözülemeyen sorunları çözüp gündemden çıkarmak için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz .

Alt yapı sorunları insanların hem iyi yaşam seviyesini düşürüyor, hem de yapılan hizmet görünmüyor .Oysaki alt yapı bir memleketin yaşam kaynağıdır ,En başta yapılması gerekendir,daha modern daha gelişmiş ülkelerde insanlar daha yerleşmeden Alt yapı sorunları çözülür ardından imara açılır dolayısıyla insanlar yerleştikten sonra kimse alt yapı ile uğraşmaz. Bitlis’te Alt yapı sorunu çözmedikleri için Bitlis halkını alışılmamış durumuna getirdiler. Bitlis Alt yapı sorununu çözdükten sonra gerçek anlamda şehir olacaktır Musluklardan akan su temiz ve içilecek su olacaktır. Kesinlikle su kesintisi yaşanmayacaktır kentimiz tarihi değerleriyle öne çıkan bir kent olacaktır. Biz belediye olarak bu yükü kaldırmakta güçlük çekebiliriz ama sizlerle bu işin altından kalkabiliriz . Daha önce bu ihaleyi alanlar durmadan işi geciktirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Birkaç yerde şu şebekesini kırıp üzerini toprakla kapattılar, yetmedi birkaç yerde suyumuza kanalizasyon kattılar.Halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerekmektedir.Dere üstünde bulunan esnaflar çöplerini dereye farklı şekilde atıyorlar. Bitlis’teki insanlar su alır götürür zihniyeti ile ya penceresinde dereye çöp atıyorlar yada dükkanların içinden bir delik açıp dereye her türlü pislikleri dökmektedirler ,özellikle manav sebze iş yerleri büyük bir çöp yığınıyla dereyi kirletmektedirler.’’dedi.Bundan Sonraki süreçte 5 yıllık stratejik planları çerçevesindeki tüm projelerini gerçekleştirmeyi hedeflendiklerini dile getiren Belediye EşBaşkanı Hüseyin Olan, daha sonra muhtarın görüş ve önerilerini dinledi.
Mahalleleri adına isteklerini ve çözümlerini önerilerini birinci elden sunma imkânı bulan muhtarlar, toplantı sonrası Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan,a teşekkür etti.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.