Losev

Eren Üniversitesinde Kan Bağışı Yapıldı

A
a

Eren Üniversitesi Hedef 25 Kulübü ve Türk Kızılayı işbirliğiyle, öğrenci ve personellere yönelik kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Hedef 25 Kulübü Başkanı Hakan İşçimen, yaptığı açıklamada, düzenledikleri kampanyada 355 ünite kan toplandığını belirtti.
 
Kan bağışının hem kişisel hem de toplumsal açıdan önemli olduğunu bildiren İşçimen, şunları kaydetti:
 
"Kan üretilmeyen bir doku ve tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan verilmesi durumunda vücut yeni kan üretir. Bu vücut için yararlıdır. Kulüp olarak üniversitemizde öğrencilerimize kan bağışının önemini anlatıyoruz. 18-65 yaş arası bulaşıcı hastalığı olmayan 50 kilonun üzerindeki herkes kan bağışı yapabilir. Sağlıklı bir kişinin yılda 3 kez kan bağışında bulunması uygundur. Türk Kızılayı ile ile ortak yaptığımız bu kampanyalarla güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefledik."
 
Ulusal Güvenli Kan Temini Programının, Sağlık Bakanlığının himayesinde 2005 yılından beri başarıyla yürütüldüğüne değinen İşçimen, program kapsamında güvenli bağışçılardan alınan kanın, çağın gerektirdiği labaratuvar işlemlerinden geçirilip bileşenlerine ayrıldıktan sonra hastanelere uygun ısı koşullarında ulaştırıldığını sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.