Losev

Eren Üniversitesi'nde Taşlı Bıçaklı Kavga Çıktı

A
a

Bitlis Eren Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı bıçaklı kavga çıktı. Çıkan kavgada 2'si ağır, 1'i polis çok sayıda kişi yaralandı.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı bıçaklı kavga çıktı. Çıkan kavgada 2'si ağır, 1'i polis çok sayıda kişi yaralandı. Dün akşam ilerleyen saatlere kadar süren olaylara güvenlik güçleri müdahele etti.
 
Dün ilk olarak kampüste başlayan olaylar daha sonra KYK yurduna sıçradı. Öğrenci yurdunda karşıt gruplar, birbirlerine sopa ve bıçaklarla saldırdı. Çıkan kavgada çok sayıda öğrenci yaralandı. Kavgada yaralanan öğrenciler Bitlis Devlet Hastanesi'nde kaldırılırken, hastane önünde toplanan kalabalık öğrenci grubu, karayolunu trafiğe kapatarak saldırıları protesto etti.
 
Ardından öğrenci yurdu önünde basın açıklaması yapmak isteyen kalabalık kitleye olay yerinde hazır bulunan polisler tazyikli su sıkarak müdahale etti. Çıkan olaylarda 3 öğrenci gözaltına alınırken, Öğrenci Konseyi Başkanı Ensar Kaya'nın da olaylara karıştığı öğrenildi.
 
Üniversite kampüsü ve öğrenci yurdunda gerginlik sürerken, güvenlik güçleri çevrede geniş güvenlik önemi alıyor.
 
"SABRIMIZI SINAMAYIN"
 
Olay ile ilgili yurt bahçesinde açıklama yapan öğrencilere, BDP Tatvan, İHD, KESK ve çok sayıda kuruluş destek verdi. Açıklamada konuşan Bitlis Eren Üniversitesi İnşaat fakültesi öğrencisi Serhat Yıldız, kendilerine yönelik yapılan baskıların giderek arttığını belirterek, "Demokratik kamuoyuna buradan bir çağrımızdır, bugün okul konsey başkanı ve AKP il gençlik kolları başkan yardımcısı Ensar Kaya ile beraberinde getirdiği 30-40 kişilik grup adeta polis eskortuyla yurda girmiş ve bize saldırmıştır. Ellerinde taş, bıçak, sopa gibi şeylerle polislerin gözü önünde bize saldırıp bizi dövdüler. Yaralanan arkadaşlarımız hastaneye götürüldü, ama orada da arkadaşlarımıza saldırı gerçekleşti. Buradan çağrıda bulunuyoruz, barış süreci var, biz bu sürece çok hassas yaklaştıkça bazı faşistler sabrımızı sınamaya çalışıyor. Sakın ve sakın gençliğin sabrını sınamaya kalkışmayın. Sınamayın diyoruz" dedi. 
 
Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler, yaralanan arkadaşlarını almak için Bitlis Devlet Hastanesi'ne gitmek istedi, ancak polis tarafından uyarı yapılmaksızın TOMA'lar ile su sıkıldı. Çıkan olaylarda bir polis yaralandı. Hastanedeki yaralılar taburcu edilirken, 3 kişinin ise gözaltında olduğu belirtildi. 
Kaynak : Bitlis News

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.