Losev

Erdoğan Rusya’da: FETÖ iki ülke ilişkilerine kastetti

Videoyu Aç Erdoğan Rusya’da: FETÖ iki ülke ilişkilerine kastetti
A
a

Rusya’da Devlet Başkanı Putin ile biraraya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün ve arkasındaki güçlerin, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de kastettikleri anlaşılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da Türk ve Rus iş insanları ile biraraya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki hitabında, 15 Temmuz darbe girişimini anımsattı, darbe girişiminin ertesi günü Putin’in kendilerini aramış olmasının önemine vurgu yaptı.

Erdoğan toplantıda, “FETÖ’nün ülkelerimiz arasındaki ilişkilere kastettiği net şekilde anlaşılıyor” da dedi ve bu konuyu yapacakları ikili görüşmede ayrıca değerlendireceklerini söyledi.

‘Ekonomik ve ticari ilişki’ vurgusu

Rusya Devlet Başkanı Putin ise burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerde uçak krizi öncesi dönemini yakalamak ve üzerine çıkmak istediklerini ifade etti.

İnşaat sektörünün, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerinin lokomotifi olduğunu belirten Putin, bu alandaki işbirliğini yeniden canlandırmaya hazır olduklarını söyledi.

Suriye görüşmesi 2,5 saat sürdü

Cumhurbaşkanı  Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı  Putin’in Türk-Rus İş Dünyası toplantısında yaptıkları açıklamalardan önce iki lider Suriye konusunu ele aldı.

Konstantinovski Sarayı’nda basına kapalı gerçekleşen bu görüşme ise yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Erdoğan ve Putin, düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından Suriye konusunu görüşmek için tekrar bir araya gelmişti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.