Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde işçi, memur ve işveren temsilcileriyle bir araya geldiği programda önemli açıklamalarda bulundu.
Çalışanların haklarının korunmasının her zaman öncelikli konuları arasında olduğunu ifade eden Erdoğan, “Alın teriyle emek harcayan çalışanlarımızın haklarını gözetmek her daim önceliğimiz olmuştur. İşçi, işveren, çiftçi, üretici ve sendikalarımızla omuz omuza vererek Türkiye’yi daha güçlü yarınlara taşıyacağız. Türkiye Yüzyılını emeğin ve alın terinin yüzyılı yapmak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz,” dedi.
Erdoğan, 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edilmesi sürecine de değinerek, “Tek parti zihniyetinin engellediği 1 Mayıs’ı biz Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan ettik. Ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesi’ne götürerek iptal ettirdiği toplu sözleşme ikramiyesini daha güçlü bir şekilde yeniden yürürlüğe koyduk. Kamuda başörtüsü yasağını kaldırarak bu utanç verici uygulamaya son verdik. Cuma ve hac ibadetleri dahil, kamu çalışanlarımızın dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için gerekli düzenlemeleri sağladık. Bu yıl yüzde 30 oranında artırdığımız asgari ücret üzerinden gelir vergisini kaldırarak çalışanlarımıza ek destek sağladık,” ifadelerini kullandı.