DEM Bitlis Belediye
Losev

Enis Gül: Operasyonlar durdurulmalı

Videoyu Aç Enis Gül: Operasyonlar durdurulmalı
A
a

Bitlis Baro Başkanlığı ve İnsan Hakları Derneği Bitlis Şubesi, Ölek köyü mevkisinde terör örgütü mensuplarınca inşa edilen ve kullanılan yapılara yönelik hava destekli operasyonların durdurulmasını istedi.

Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, Baro Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, Ölek köyü mevkisinde başlatılan operasyonda, sivil halkın da zarar görmemesi için sağduyulu ve sorumlu davranılmasını istedi.

"Sivil vatandaşların yaşam hakkını ortadan kaldıracak hak ihlallerine neden olacak şekilde hareket edilmesinin hiçbir gerekçesi olmayacağı gibi bu hukuken de mazur görülemez" diyen Gül, şunları kaydetti:

"Bu durum hukuka, vicdana ve bireylerin inanç dünyasına aykırı olup  toplum ve kamu vicdanında rahatsızlık meydana getirmiştir. Ölek köyü bölgesi ile İçgeçit köyü arasında yangınların olduğu ve buna müdahale edilmediği, yangına müdahale edilememesi nedeniyle İçgeçit köyünde yaşayan köy sakinlerinin can ve mal güvenliğini de tehdit ettiği bilgisine ulaştık. Bu operasyonlarda, sivil halkın zarar görmeyecek şekilde yasal ve hukuk zemine uygun hareket edilmesini ve yangının bir an önce söndürülmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını, yetkili kurum ve kuruluşlardan talep ediyoruz."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.