Slayt Gösterisi
Losev

Elektrogitar Üretip Türkiye Birincisi Oldu

Videoyu Aç Elektrogitar Üretip Türkiye Birincisi Oldu
A
a

Hizan ilçesinde ikamet eden Faruk Yılmaz, internette yapımını izleyip üretimine başladığı elektrogitarı 8 ülkeye ihraç ediyor.

Yılmaz, Ekonomi gazetesinin düzenlediği 'İhracatın Yıldızları' adlı yarışmada da birinci oldu.

Bu işe başladığı zaman babası hariç ailesinden ve yakın çevresinden hiç kimsenin kendine inanmadığını söyleyen Faruk Yılmaz, hatta ilk seferlerde birkaç tane yapıp olmadığı için sobada yaktığını belirtti.

Ceviz ağacından elektrogitar yapmaya karar veren Faruk Yılmaz, nasıl yapılacağını bilmediği için ilk iş olarak internette gitar üretimiyle ilgili videoları izledi. Yılmaz, elektrogitarın yapımına başlamadan önce çevresindeki insanlar ve hatta kendi ailesinin bile kendisini hor gördüğünü belirterek, “Herkes bana bu işi yapamayacağımı ve bu işten para kazanamayacağımı söyleyip duruyordu. İlk yaptığım 4-5 gitar çok kötü çıktı. Ben bile kendime inanamayıp bu işi beceremeyeceğimi düşündüm. Her şey hayalle başlar ve insan istedikten sonra her şeyi yapabilir çünkü gerçekler de bir hayaldir. Ben bu hayalin peşinden koştukça gerçekten bu işi başarabileceğimi anladım. Ben bunun farkına vardığım sürece yaptıklarımı gördükten sonra, 'Ben bu işi artık yapabiliyorum' deyip bana inanmayanlara kendimi ispatladım. Artık elektrogitarı tamamen yapıp bu hale getirebiliyorum” dedi.

“İŞSİZLİKTEN DOLAYI HEM GİTAR YAPIP HEM ÇALAYIM HEM DE SATAYIM DİYE DÜŞÜNDÜM”

Bu işe girmeden önce klasik gitara ilgisi olduğunu söyleyen Yılmaz, “Ama ne kendi gitarım vardı ne de gitar alacak param vardı. Bizim bölgemizde yetişen ceviz ağacı ve diğer ağaçlarını değerlendirip elimden geldiği kadarınca başarmaya çalıştım. Ayrıca pek çok işsiz genç gibi ben de işsizdim. Hizan gibi bir ilçede ne iş yapabilirim diye çok düşündüm. İşsizlikten dolayı hem gitar yapıp çalayım hem de satayım diye düşündüm. Belki gitarı tam olarak çalmayı öğrenemedim ama çok şükür yapmayı öğrendim, para kazanıyorum" şeklinde konuştu.

“BU İŞTE EN BÜYÜK DESTEKÇİM BABAMDI ÇÜNKÜ TEK O İNANMIŞTI YAPACAĞIMA”

Gitar yapımına başladığı zaman kendisine tek inananın babası olduğunu belirten Yılmaz, “Başta hiç kimse bana inanmadı ancak ben işe inanmaya kalmayarak bana inanmayanlara inat kendi gitarımı yaptım, sattım ve üstüne ödülünü de aldım” dedi.

“YAPTIĞIM GİTARLARI 8 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYORUM”

Ürettiği gitarları 8 ülkeye ihraç ettiğini ve hatta Avrupa’daki Rock yıldızlarına bile gitar sattığını ifade eden Faruk Yılmaz, “Türkiye genelinde gerçekten usta diyebileceğim sadece bir usta var. O da İstanbul’da yine bu gitarı yapan Erdem hocadır. Bunun dışında bu gitarı yapan kimseyi duymadım. Ben bu gitarı hem kaba haline hem de profesyonele haliyle 8 ülkeye ihraç ediyorum. Aslında bu gitarlar Türkiye’den ihraç edildiği için farklı bir rağbet gördü. Sattığım ülkelerin ünlü Rock yıldızları belki Türkiye’de pek tanınmıyor ama kendi ülkelerinde oldukça tanınan yıldızlardır. Kendileri de çok memnun da kaldılar. Biraz ağır olabilir ama görünümü, kalitesi güzeldir” dedi.

“GİTARIN YAPILDIĞI CEVİZ AĞACININ ÜRÜN VERMEMESİ LAZIM”

Elektrogitarın yapılışından kısaca bahseden Yılmaz, “Kullandığımız ceviz ağacının meyve vermemesi lazım. Çünkü meyve veren bir ağaç benim işime yaramıyor. Ürün vermeyen bir ağacı kesip belli ölçülerle kalas haline getirdikten sonra fırınlama dediğimiz su buharı ile pişiriyoruz. Bu yaklaşık bir hafta boyunca pişiriliyor. Ardından bu ağaçları güneşli havada iki ay boyunca bekletip kurutuyoruz. Bu şekilde kuruduğu için biraz hafif hale geliyor. Ayrıca hem gözenekleri kapanıyor hem de daha sağlam, daha dayanıklı hale geliyor” dedi.

Ekonomi gazetesi tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları adlı yarışmadan 'Kreatif' dalında Türkiye birincisi olan Faruk Yılmaz, “Düzenlenen ödül törenine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katılmıştı. Bu ödülü alırken çok mutlu oldum. Ben birinci olacağımı düşünmezken ilk benim adım okununca çok şaşırdım. Bu ödülü hem kendi adıma hem de Bitlis adına aldığım için ayrıca çok sevindim” diye konuştu.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.