Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, şehirde günlerdir devam eden elektrik kesintileri konusunda ciddi endişelerini dile getirdi. Oda Başkanı Mehmet Yetim, yapılan basın açıklamasında, kesintilerin sanayi, tarım, sağlık ve eğitim gibi birçok sektörü olumsuz etkilediğini belirtti.

Yetim, "Günlerdir devam eden elektrik kesintileri ilimizin sanayi, tarım, sağlık ve eğitim gibi birçok alanın zarar görmesine neden olmaktadır. Elektrik kesintileri, sulama pompalarının çalışmasını engelleyerek tarım arazilerinin sulanmasını imkânsız hale getirmiştir ve ekonomik olarak zarara uğratmaktadır. Yaşanan kesintiler Organize Sanayi Bölgemizde ise üretim hatlarının durmasına ve yavaşlamasına neden olmaktadır. Özellikle bilgisayar sistemleri ve diğer teknolojik ekipmanlara zarar vererek ciddi bir hezimete uğratmıştır. Hem doğrudan üretim kayıpları hem de üretim süreçlerinin yeniden başlatılması ve hasar gören ekipmanların onarımı yaşanan bu elektrik kesintileri ile beraber iş dünyası için ciddi ekonomik bir problem haline gelmiştir. Organize Sanayi Bölgesinin yanı sıra Gıda OSB, Besi OSB ile şehir merkezleri, il ve ilçelerde faaliyet gösteren esnaflarımız da mağduriyet yaşamaktadırlar. Yaşanan elektrik kesintileri, İlimizde bulunan hastaneler ve diğer sağlık kuruluşları için ciddi bir sorun teşkil etmekte olup tıbbi cihazlar, yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler ve laboratuvarlar elektrik olmadığı takdirde hasta olan vatandaşlarımızın sağlık problemleri yaşamalarına neden oluyor ve tıbbi müdahalelerin zamanında gerçekleştirilmemesine neden oluyor." dedi.

Ayrıca, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin taahhütlerine rağmen altyapı iyileştirmesi yapmadığını ve sorumluluğunu yerine getirmediğini belirten Yetim, konunun ilgili bakanlıklar ve yerel yönetimler tarafından acilen ele alınması gerektiğini vurguladı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın yanı sıra diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirten Yetim, sorunun çözümü için işbirliği içinde çalışacaklarını ifade etti.

Elektrik Dağıtım Şirketi Dicle Elektrik ise yaşanan elektrik kesintilerinin tarımsal sulama, anız yangınları ve artan klimaların tüketimi gibi faktörlerden kaynaklandığını belirtti ve sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.