Bitlis Karayolunda Feci Kaza: 3 Ölü, 5 Yaralı Bitlis Karayolunda Feci Kaza: 3 Ölü, 5 Yaralı
Fırat Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksekokulu'na (BESY) ait kantinde akşam saatlerinde meydana gelen ve ülkücü oldukları belirtilen öğrencilerin silah, bıçak ve sopalar ile saldırması ile sonuçlanan kavgada yaralananların sayısı 7'ye yükseldi. Kavgada yaralanan öğrencilerden aynı zamanda Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Ali Sayan isimli polis olması dikkat çekti. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile sona eren olaylarda yaralanan 7 kişi Fırat Üniversitesi Hastanesi ile Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Silah ile vurulduğu öğrenilen öğrencinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtilirken, polisin kampüs içinde aldığı yoğun önlem devam ediyor. Öte yandan şu ana kadar silahlı saldırganlardan kimsenin gözaltına alınmadığı bildirildi.

Olaya ilişkin DİHA'ya bilgi veren görgü tanıklarından BESY öğrencisi Revan Demirtaş, 'Kantinde 5 öğrenci oturuyordu. O sırada 20 kişilik ülkücü grup kantine girerek toplantı yapacaklarını söyleyerek öğrencilerin kantinden çıkmasını istedi. Öğrenciler de buna karşı çıkıp dışarı çıkmadı. Sözlü tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Bu sırada ülkücü öğrenciler, bıçak ve silahlar ile bu öğrencilere saldırdı. Etrafa rastgele ateş açıyorlardı. Açılan ateş sonucu kavga ile ilgisi olmayan 2 öğrenci yaralandı' demişti.

Öte yandan, kimi haber sitelerinde kavganın 'kız' meselesinden kaynaklandığını iddia etmesi dikkat çekti.