DEM Bitlis Belediye
Losev

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Videoyu Aç Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi
A
a

Elazığ’da, merkez üssü Sivrice olarak açıklanan 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 6,75 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendilerine ulaşan can kaybı bilgisinin olmadığını ancak yaralananlar olduğunu söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin derinliğinin 6,75 kilometre olduğunu bildirdi. Saat 20.55'te meydana gelen depremden 13 dakika sonra 5,4 büyüklüğünde bir artçı yaşandı.

Ayrıca, merkez üssü saat 21.17'de merkez üssü Elazığ'ın Baskil ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir sarsıntı daha yaşandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü ilk önce 6,8 olarak verdi, daha sonra ise bunu 6,5'e revize etti. Kandilli, depremin derinliğinin 5 kilometre olduğunu belirtti.

Kurumların büyüklük değerleri arasındaki fark her iki kurumun da depremin büyüklüğünün ölçümüyle ilgili farklı bir değeri baz almasından kaynaklanıyor. Kandilli, Richter ölçeği olarak da bilinen yerel büyüklüğü (ML) gösteren veriyi kullanırken, AFAD ise büyüklük göstergesi olarak moment büyüklüğünü (Mw) veriyor.

Soylu: Bize ulaşan can kaybı bilgisi yok

Bakan Soylu, kendilerine ulaşan can kaybı bilgisinin olmadığını söyledi.

Soylu, "Sivrice, Pötürge, Elazığ merkezde ölüm bilgisi bize ulaşmadı. Sivrice merkezde ciddi bir sarsıntı olduğunu biliyoruz. Tüm ekiplerimizi oralara yönlendirdik. Ancak şu ana kadar verebileceğimiz bilgi budur. 6,8'den sonra artçı sarsıntılar geldi. Çevre ilçelerde de 5'in üzerinde artçılar oldu. Şu ana kadar herhangi bir ölüm ihbarı yok, yaralanmalar var. Bu çerçevede tedbirler alınıyor" dedi.

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, TRT Haber canlı yayınında, gelen ilk bilgilere göre can kaybı olmadığını belirtti.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, saha çalışmalarının başlandığını ifade etti.

Güllüoğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz saha çalışmalarına başladı, Gelişmeler takip ediliyor" dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.