DEM Bitlis Belediye
Losev

El Şebab'tan Açıklama: Türkleri neden vurduk

A
a

Somali'deki Türk diplomatların katıldığı elçilik binası ve hastaneye düzenlenen bombalı saldırıların sorumluluğunu üstlenen El Kaide bağlantılı El Şebab örgütü, Türk hedeflerini neden hedef aldıklarını dün yaptıkları bir basın toplantısıyla duyurdu.

Örgütün sözcüsü Şeyh Ali Dheere Muhamed Rage, 6 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin de yaralandığını, bunlardan çoğunun Türk olduğunu öne sürdü. Şeyh Ali, "Müslüman dünyasının bir üyesi olan Türkiye'yi neden saldırıya uğradı?" sorusuna cevap olarak ise şu maddeleri sıraladı:
 
- KUKLA HÜKÜMETE DESTEK VERİYOR: Türkiye, Somali'deki kukla hükümeti siyasi ve askeri olarak destekliyor. Son dönemde Türkiye, bu yönetimle mücahitlerle savaşmaları için askeri eğitim anlaşması imzaladı.
 
- NATO'NUN BİR PARÇASI: Türk hükümeti ve ordusu, Müslümanlara katliam yapan NATO'nun bir parçası. Türkler Müslüman Afganistan'ın işgalinde de katıldı. Bu İslamı terk etmek demektir.
 
- HAYVANLARI KESİYORLAR: Mogadişu'daki Türk kurumları, Somali'de halkın elindeki canlı hayvanlara karşı bir kampanya başlattı. Somali'deki üretken hayvanlar her gün kesilerek tüketiliyor. Ayrıca Türkler Mogadişu'da ahlaksızlık ve müstehcenliği yaymaya çalışıyor.
 
- DAHA ÖNCE UYARDIK: El Şebab sözcüsü, Türkiye'ye olan düşmanlıklarının gizli olmadığını da belirterek, "Türk yetkilileri daha önce de uyardık. Somali'ye yönelik zarar verici hareketlerden kaçınmalarını, yoksa sonlarının daha kötü saldırılara mazur kalacaklarını söyledik" ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.