DEM Bitlis Belediye
Losev

El Nusra Camiden çıkan Kürtleri taradılar: 2 ölü

A
a

El Nusra Cephesi Halep’in Sefire ilçesine bağlı iki köyde teravih namazı çıkışında Kürt sivilleri taraması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere, El Nusra Cephesi, Halep’in Sefire İlçesine bağlı Kürt Tel Hasıl ile Tel Aran köylerine saldırı düzenledi. Bu akşam köy camileri teravih namazı çıkışında düzenlenen saldırıda 2 köylü yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerden birinin kadın olduğu öğrenilirken, saldırıda çok sayıda köylünün de yaralandığı bildirildi.
 
EL EKRAD SAVAŞÇILARINDAN SERT KARŞILIK
 
Köylerde sivillere yönelik saldırıdan hemen sonra El Nusra grupları ağır silahlarla Tel Hasıl’daki El Ekrad Cephesi kontrol noktasına saldırdı. El Ekrad savaşçılarının sert karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar meydana geldi.
 
Çatışmalarda 2 El Ekrad savaşçısı yaralanırken, çok sayıda saldırganın öldüğü veya yaralandığı bildirildi. Ayrıca dört ağır silah doçka üzerine yerleştirildikleri araçlarla birlikte Cephet El Ekrad savaşçıları tarafından ele geçirildi.
 
‘SİVİLLERİ TARAYARAK İNTİKAM ALMAK İSTEDİLER’
 
Çatışma ile ilgili ANF’ye bilgi veren El Ekrad Cephesine yakın bir kaynak, “İki gün önce Tel Hasıl köylüleri söz konusu El Nusra mensubu çeteci grupların köyden çıkması için yürüyüş yapmışlardı. İslam adına yola çıktıklarını söyleyen bu çeteler camiden çıkan sivil halkımızı tarayarak intikam almak istediler. Ancak El Ekrad’dan mislisiyle karşılık buldular” dedi.
 
Tel Hasil’deki çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.