Rusya'da seçimi mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin kazandı Rusya'da seçimi mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin kazandı
Daha önce birçok çatışma ve eyleme katılmış tecrübeli 35 El-Ekrad cephesi savaşçısı, Şehîd Elaa Askeri Akadamesi'nde, Şehîd Ebdo Mesrûi adına düzenlenen askeri uzmanlık eğitimine alındı. Akademide bir buçuk ay boyunca sıkı bir askeri eğitimden geçirilen 35 tecrübeli savaşçıya siyasi ve ideolojik dersler de verildi.

Askeri uzmanlık devresinin sona ermesi münasebetiyle 35 savaşçı için bir mezuniyet töreni düzenlendi. Mezuniyet için düzenlenen askeri törenin ardından 35 El-Ekrad savaşçısı, YPG güçlerine destek vermek üzere Kobanê'ye gönderildi.

Kobanê'yi IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı savunmak amacıyla yola çıkan 35 el-ekrad savaşçısının dün gece Kobanê'ye ulaştığı ve direniş mevzilerindeki yerlerini aldıkları öğrenildi.

El-Ekrad savaşçıları, IŞİD çetelerinin Halep'teki bölgelerine yönelik saldırılarına karşı da birçok çatışma ve eyleme katılmış ve askeri tecrübenin yanı sıra IŞİD çetelerinin saldırı ve taktikleri hakkında da deneyimli bir ekip olarak Kobanê direnişinde YPG'yle birlikte hareket edecek.