Slayt Gösterisi
Losev

El Cezire'den kapatma açıklaması

Videoyu Aç El Cezire'den kapatma açıklaması
A
a

Katar televizyonu El Cezire, Arap ülkelerinin kapatma talebine tepkili. Kanalın açıklamasında, ambargoyu kaldırma şartlarından biri olarak öne sürülen 'kapatma' şartının ifade özgürlüğüne aykırı olduğu vurgulandı.

Arap ülkelerinin Katar’a ablukayı kaldırma şartlarından biri olarak kapatılmasını istediği El Cezire kanalı bu talebe tepki gösterdi.

Katar devletinin fonladığı kanaldan yapılan açıklamada, bu talebin ifade özgürlüğüne aykırı olduğu belritildi. Açıklamada bu talep, ‘bölgede ifade özgürlüğünü bastırma girişimi’ olarak nitelendi; kanalın ‘hiçbir hükümet veya otoriteye boyun eğmeden gazetecilik yapma hakkı olduğu’ vurgulandı.

Söz konusu talebe, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü de tepki gösterdi. Kararı kınayan Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, “Arap medyasında çeşitliliği ve çoğulculuğu tehdit eden her tür sansüre ve önleme karşıyız” açıklaması yaptı.

Katar’a abluka uygulayan Körfez ülkeleri ve Mısır, Katar devletinin El Cezire kanalıyla içişlerine karıştığını ve terörü desteklediğini savunuyor.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.