Slayt Gösterisi
Losev

El Bab sonrası hedef Rakka

Videoyu Aç El Bab sonrası hedef Rakka
A
a

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, El Bab operasyonunun ardından hedefin Rakka olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, El Bab'dan sonra hedefin Rakka olduğunu söyledi ve “Doğru gruplarla, etnik temizlik yapacak kendi amacına ulaşmak isteyen gruplarla değil, doğru strateji ve doğru gruplarla Rakka konusunda adım atabiliriz” dedi.

Çavuşoğlu, “Bizim tutumumuz son derece nettir. Araziyi ve Suriye'yi biliyoruz. Suriye halkı bizim kardeşimizdir. Yanlış adımlardan vazgeçmemiz lazım. Her şeyden önce DEAŞ'e karşı, YPG-PKK gibi bir terör örgütüyle hareket etmek yılanla yatağa girmek demektir. Dolayısıyla ABD'li dostlarımıza, yeni yönetime bir önceki yönetimim yaptığı vahim hatalardan dönmesini istedik” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koalisyonun içerisinde 65 ülke var. Öne çıkan ve aktif katkı sağlayan ülkelere bakıldığında Almanya, Türkiye, Fransa, İngiltere, Amerika, Suudi Arabistan, yer yer Katar. Bu ülkelerin özel kuvvetleri yok mu? Var. Ilımlı muhalif var mı? Var. Hepsi yerel insanlar. Yüzde 99 Sünni Arap olan bir şehre Şii milisleri sokmak çok tehlikelidir. O yüzden Haşdi Şabi, Musul'a bugüne kadar kadar sokulmadı.”

Suriye’de yapıcı bir tutum takındıklarını ileri süren Çavuşoğlu, “Bu yapıcı yaklaşımımıza karşılık verilmemesine rağmen ve geçtiğimiz üç dört ay içinde sık sık arızaların yaşanmasına rağmen biz yapıcı tutumuzu hep sürdürdük” dedi.

Bakan Çavuşoğlu Türkiye ile Rusya arasında füze savunma sistemi konusunda yürütülen görüşmelere de değindi. Çavuşoğlu, konuya ilişkin “S-400 (hava savunma sistemi) ile ilgili görüşmelerimiz olumlu bir şekilde seyrediyor” ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.