TCMB Para Politikası Kurulu, politika faiz oranını 650 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkardı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın bu kararı üzerine yaptığı açıklamada, fiyat istikrarına odaklanan ve finansal istikrarı gözeten kurala dayalı para politikasının Türkiye'ye önemli bir sermaye akışı sağlayacağını belirtti.

DOLARİZASYON ÖNLEMİ

İkinci El Oto Piyasası Yılın En Düşük Seviyesini Gördü İkinci El Oto Piyasası Yılın En Düşük Seviyesini Gördü

Bakan Şimşek, "Paramızın istikrarlı ve güvenli olması, dolarizasyon belasından kurtulmak için en etkili çözümdür." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomi politikalarının istikrar, güven ve sürdürülebilirlik temelinde şekilleneceğini vurguladı. Öngörülebilirlik ve güvenin yatırım ve istihdam artışı için önemli olduğunu belirten Şimşek, kurala dayalı politikaların bu güveni sağlayacağını söyledi.

Bakan Şimşek, fiyat istikrarına odaklanan ve finansal istikrarı gözeten para politikasının yanı sıra öngörülebilir maliye politikası ve serbest kambiyo rejimi gibi ilkelerin Türkiye'ye ciddi miktarda sermaye akışı sağlayacağını ifade etti. Bu durumun yatırımların finansmanını kolaylaştıracağını ve Türk lirasının istikrar kazanarak güvenilir bir para birimi haline gelmesini sağlayacağını belirtti.

Son olarak, Bakan Şimşek, paramızın istikrarlı ve güvenli olmasının dolarizasyondan kurtulmanın en etkili çözümü olduğunu vurguladı. Türkiye'nin ekonomi politikalarının temelinde teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi gibi ilkelerin yer aldığını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)