Losev

Eğitim-Sen'den Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirmesi Yapıldı

Videoyu Aç Eğitim-Sen'den Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirmesi Yapıldı
A
a

Eğitim Sen Bitlis Şubesi Eş Başkanı Hüseyin Güzeldere, eğitim sisteminden dolayı eğitim ve bilim emekçilerinin sorunlarının yıllardır artarak devam ettiğini savundu.

Eğitim-Sen binasında basın toplantısı düzenleyen Güzeldere, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çözüm üretmekten çok yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamalarla, başta eğitim emekçileri olmak üzere, öğrenci ve velileri sürekli mağdur ettiğini öne sürdü.

2013-2014 eğitim öğretim yılını acil çözüm bekleyen sorunlarla bitirdiklerini belirten Güzeldere, şöyle konuştu:

"Eğitimde 4+4+4 sisteminin dayatılması sonrasında derinleşerek artan sorunlar, 2013-2014 eğitim öğretim yılına damgasını vurmuştur. Sistem okul dönüşümleri yeni mağduriyetler yaratmıştır. Ak Parti iktidarı, eğitim yöneticilerini siyasi referanslar üzerinden, yine siyasal kadrolarla doldurmaya çalışmaktadır. Okullarda ve diğer eğitim kurumlarında yıllardır üvey evlat muamelesi gören ve iş tanımı hala yapılmayan yardımcı hizmetlilerin, kadro bekleyen 4-C'lilerin, taşeron işçilerin, memur ve teknik personelin sorunları ile üniversitelerde yaşanan soruşturma ve görevden almalar, her geçen gün artan akademik ve idari sorunlar eğitim sistemini büyük bir sorun yumağı haline gelmiştir."

Eğitim yöneticileri belirlenirken bilimsel, objektif kriterler ve liyakat ilkesinin temel alınması gerektiğini ifade eden Güzeldere, hiç kimsenin kimliği ya da sendikal aidiyeti üzerinden ayrımcı bir uygulamaya tabi tutulmaması gerektiğini dile getirdi.

Liyakat esas alınmadan yapılacak her türlü atamanın kendileri için gayrimeşru olacağını ve bunu teşhir edeceklerini bildiren Güzeldere, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her şeyden önce eğitim yöneticilerini belirleyecek üst düzey yöneticilerinin, eğitim yöneticisini seçecek vasıflara sahip olması gerekmektedir. Kamusal eğitimin adım adım zayıflatılması, okullarda cinsiyet, etnik kimlik ve mezhep ayrımcılığına ilişkin uygulamalar ile şiddetin artması, ataması yapılmayan öğretmenlerin durumu, ücretli, vekil öğretmenlik uygulamaları, eğitim yöneticilerinin siyasi referanslarla belirlenmek istenmesi gibi sorunlar yaşanıyor. Ayrıca üye ve yöneticilerimize yönelik olarak başlatılan 'cadı avına' son verilmeli, tüm soruşturma, sürgün ve cezalar iptal edilmeli. Yıllardır ülkenin dörtbir yanında fedakarca çalışan eğitim emekçilerinin ekonomik sorunları ve çalışma koşulları düzeltilmeli."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.