Losev

Ege ve Marmara'da Deprem

Videoyu Aç Ege ve Marmara'da Deprem
A
a

Merkez üssü Ege Denizi olan depremin büyüklüğü ilk gelen bilgilere göre 6.5. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Marmara, Akdeniz ve Ege'de meydana gelen deprem korkuttu. Merkez üssü Ege Denizi olan depremin büyüklüğü ilk gelen bilgilere göre 6.5
Marmara, Akdeniz ve Ege Bölgesi saat 12.26’da şiddetli depremle sallandı. Deprem Bolu’dan Edirne’ye, İstanbul’dan İzmir’e, Çanakkale’den Eskişehir’e kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremin can ve mal kaybına neden olup olmadığı araştırılıyor.

İstanbul ve ilçelerinde de şiddetli bir şekilde hissedilen deprem, maden faciasında 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma'da da halkı sokaklara döktü.

Deprem İzmir ve Antalya'da da büyük korku yarattı.

Kandilli Rasathanesi merkez üssü Gökçeada'nın batısı olan depremin büyüklüğünü önce 6.7 olarak duyurdu ancak daha sonra 6.5 olarak yeniledi. Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu ise merkez üssü Yunanistan’dan olan 7.2 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 91 km olduğunu duyurdu, sonra rakamı 6.4 olarak yeniledi.

AFAD, Çanakkale'ye 90 km uzaklıkta meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.5 olarak belirtti.

HALK SOKAKLARA FIRLADI

Depremi hissedenler sokaklara döküldü.

Yakınlarına telefonla ulaşmak isteyenler ulaşmakta sıkıntı yaşadı..

ŞARKÖY'DE 5 YARALI

Deprem birçok yerde paniğe neden olurken, binalardan atlayanlar ve bu nedenle yaralananlar oldu. Şarköy’de binadan atlarken yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırıldı.

Deprem ilk belirlemelere göre başta Gökçeada olmak üzere Edirne ve Çanakkale’nin bazı yerleşim merkezlerinde binalarda hasara neden oldu.

FESHANE'DE DEPREM ANI

Feshane'deki Ordu günlerine katılan vatandaşlar deprem anında ne yapacaklarını şaşırdı. Feshane'nin tavanında bulunan aydınlatma lambaları uzun süre sallandı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.