Losev

Ege'de Rus savaş gemisiyle Türk balıkçı teknesi az daha çarpışıyordu

Videoyu Aç Ege'de Rus savaş gemisiyle Türk balıkçı teknesi az daha çarpışıyordu
A
a

Ege Denizi'nde bir Rus savaş gemisiyle Türk balıkçı teknesinin çarpışmasının son anda engellendiği açıklandı.

Ege Denizi'nde, Rusya'ya ait 'Smetliviy' savaş gemisiyle bir Türk balıkçı teknesinin çarpışmasının son anda engellendiği açıklandı. 

Sputnik'in haberine göre, Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoly Antonov, Türkiye'nin Moskova'daki askeri ateşesinin olayla ilgili bilgi vermesi için bakanlığa çağrıldığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, savaş gemisinden birinin çarpışmayı önlemek maksadıyla Türk teknesine uyarı ateşi açtığı belirtildi.

Ege'nin kuzeyindeki Yunan adası Limni'nin 22 kilometre açığında meydana gelen olayda, Rus gemisinin bir kilometre uzakta bir Türk teknesinin yaklaştığını fark ettiği belirtildi. Savunma Bakanlığı, teknenin radyo bağlantısına, fişek ve lambayla yapılan uyarılara yanıt vermediğini öne sürdü. 

600 METREDE UYARI ATEŞİ

İki gemi arasındaki mesafenin 600 metreye indiği sırada, çarpışmanın engellenmesi için Rus askeri gemisinin karşı tarafı etkilemeyecek şekilde uyarı ateşi açtığı kaydedildi. Türk balıkçı gemisinin uyarı ateşinin ardından, mesafenin 540 metreye indiği esnada yön değiştirdiği ve Rus mürettebatla iletişime geçmemeyi sürdürerek seferine devam ettiği belirtildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.