Losev

Ebola Salgınından Bir Doktor Öldü

Videoyu Aç Ebola Salgınından Bir Doktor Öldü
A
a

Batı Afrika ülkelerinde yaşanan Ebola salgınında Sierra Leone’li doktor Olivet Buck hayatını kaybetti. Buck salgının başladığı günden bu yana hayatını kaybeden dördüncü sağlık görevlisi oldu.

Buck’un ölümünden önce Sierra Leone hükümeti Dünya Sağlık Örgütü’ne başvurarak Ebola’ya yakalanan doktorun Almanya’ya nakledilmesini ve burada deneysel tedavilere tabii tutulmasını istemişti.

Ancak WHO bu talebi reddetmiş ve Buck’un Sierra Leone’de mümkün olan en iyi tedaviyi göreceği konusunda ise güvence vermişti.

Buck’un ölümü Batı Afrika’da salgın ile mücadele eden ülkeler açısından büyük bir sorunu teşkil ediyor. Zira hastalık nedeniyle endişeli olan sağlık görevlileri zaten koruma imkanlarının zayıf olduğu kırsal kesimlerde görev yapmayı reddediyor. Bu da salgının kontrol altına alınmasını oldukça güçleştiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre bugüne kadar Gine, Liberya ve Sierra Leone’de 300 kadar sağlık görevlisi Ebola’ya yakalandı. Bunların da yarısına yakını öldü. Ölenlerden 4’ü ise doktor.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.