DEM Bitlis Belediye
Losev

Düşünce Akademisinden Bitlis’teki çocuklara kızak

Videoyu Aç Düşünce Akademisinden Bitlis’teki çocuklara kızak
A
a

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Derneği Başkanı Serdar Durer, geçtiğimiz yıllarda Bitlis’in bir çok mahallesinde poşet, naylon kap, leğen gibi plastik malzemelerle kar’ın üzerinde kaymaya çalışan çocukların bu durumunu görmüş ve yüzlerce çocuğa plastik kızak alıp dağıtmıştı.

Bu yıl yine Bitlis’teki çocuklara kızak gönderen Durer’e çocuklar video çekip, teşekkür ettiler, arkadaşlarına da kızak isteyip aynı etkinliklerin tekrarını istediler.

Serdar Durer şunları ifade etti; Bitlis’te çocuk olmanın bir çok zorluğu var. Çocukların oyun, eğlence ve çeşitli rekreasyonel alanları Bitlis’te o kadar azki, Bitlis’te çocuk olmak gerçekten zor. Yıllardır Düşünce Akademisi olarak çocuklarla birlikte yüzlerce etkinlik yaptık. Bu etkinliklerimizin çok küçük bir kısmını basınla ve kamuoyu ile paylaştık.

Bitlis'in 6,7 ay boyunca karın yağdığı, tipi, fırtına ve ayazın hakim olduğu bir il olduğuna dikkat çeken Durer, kentin bir kayak şehri haline getirilebileceğini söyledi. Yıllardır söylüyorum Bitlis merkeze yakın dağlar kayak sporu için uygun hale getirilebilir. Küçük tesisler yapılıp, işsiz gençlerin bu tesisleri işletmesi sağlanabilir. Bunun zor olacağını düşünmeyin, bu ve benzer projeleri hayata geçirmek çok basit, yeter ki istensin. Dünya’nın bir çok yerinde kayak tesisleri çoğu vakit kar bulamadıkları için suni kar yapım makinaları bulundurup, suni karla bu işi götürüyorlar. Kış turizmi Dünya’nın en karlı sektörlerinden biridir. Bitlis’teki kalıcı kar sınırına rağmen maalesef bu güzelliğimizi, zahmetten öteye götüremedik.

Çocukların basit bir kızakla çok mutlu olduklarını söyleyen Durer, az öncede ifade ettiğim gibi, uzun yıllardır Bitlis'in etrafındaki dağların kayak sporu için elverişli hale getirilip, Bitlis'in bir kayak şehri havasına büründürülmesi gerektiğini defaatle yazdım, konuştum, projelendirdim, gündeme getirdim. Ancak bugüne kadar herhangi bir netice alamadık. Çocuklar basit bir kızakla dahi çok mutlu olabiliyorlar. Çocukların poşetle kaydıklarını gördüm. Poşetle kayan çocukların ailelerine giderek ziyarette bulundum. Poşetle kayınca sürekli hasta olduklarını söylediler. Bunun üzerine çocuklara kızak almaya karar verdim. Yaklaşık beş yıldır, yüzlerce çocuğa kızak dağıttım.

Durer sözlerine devamla; “Bir çocuğu da siz sevindirin” Herkes bir çocuğa, bir kızak alabilir. Bitlis'in karını, zahmetini, çocuklar herkesten daha çok çekiyor. Her çocuğun bir kızağı olabilir. Hatta önümüzdeki yıllarda her çocuğu kayak sahibi yapmak istiyoruz. Bitlis’in kar’ı çocuklar için eğlenceye dönüşebilir. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Ben tek başıma yeterli değilim. Her sokağa, her eve gitmem mümkün değil, hep birlikte omuz omuza Bitlis’te ve ilçelerinde yaşayan çocuklarımızı mutlu edebilir, hepsinin birer kızak, hatta birer kayak sahibi olmalarını sağlayabiliriz. Dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.