Losev

Düşünce Akademisi Başkanı Durer'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Videoyu Aç Düşünce Akademisi Başkanı Durer'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
A
a

Düşünce Akademisi Genel Başkanı Serdar Durer 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer yayımladığı mesajında şunları ifade etti; 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü 1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun kararı ile her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü düzenleniyor. Toplumda her bireyin hak ve özgürlüklerini, herkesin eşit olduğunu duyurmak amacıyla düzenlenen bu anlamlı günde her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğu vurgusunu tekrarlıyoruz.

Durer sözlerine sevamla; Aslında Empati yapmamız bir şeylerin farkında olabilmek için yeterli. Engelsiz bir yaşam ancak böyle mümkün. Engellilerin sorunları insanlığın ortak bir sorunudur. Toplum olarak daha duyarlı olmalıyız. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama eşit katılımlarının sağlanması hepimizin daha mutlu, daha müreffeh bir toplumda yaşamamızın önemli bir şartıdır.

Hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilere karşı sevgide, şefkatte, ilgide, muhabbette asla bir kusura düşmemeliyiz. Engelli insanlarımızı eve hapseden, hayatta küstüren anlayışın son yıllarda yıkılmaya başlandığını görmek, insanı mutlu ediyor.

3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle, engellilere karşı toplumsal sağduyunun daha üst sevide vücut bulması ümidiyle, tüm engellilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyor, engelliler haftasını bütün içtenliğimle kutluyorum.

Engellileri bir gün değil, 365 gün unutmamak dileği ile... Şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.