DEM Bitlis Belediye
Losev

Durer: Soma'da ki Facia Hepimizi Derinden Üzmüştür‏

Videoyu Aç Durer: Soma'da ki Facia Hepimizi Derinden Üzmüştür‏
A
a

Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer Manisa’nın Soma ilçesinde ki maden ocağında meydana gelen göçük üzerine şu açıklamalarda bulundu; Soma’da ki facia hepimizi derinden üzmüştür. Bu bir iş cinayetidir.

Ülkemizde iş kazalarının geldiği nokta kabul edilemez. Özelikle, özel sektörün insan canını hiçe sayan uygulamaları ve yetersiz denetimler yüzünden acıdır ki nice ocaklara ateş düşmüş, düşmeye de devam etmektedir.

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında son iki, üç yıl içerisinde beş göçük yaşanmış, beş işçi yaşamını yitirmiş, onlarca işçi de yaralanmıştır. Bu tehlike sinyallerini hiçe sayan ilgili şirket ve yöneticileri hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmalı muhakkak suretle yüksek cezai müeyyideler uygulanmalıdır.

Durer sözlerine devamla; artık ülkemizde işletmeler daha sıkı denetlenmelidir. Tüm bakanlıklarca kapsamlı bir risk haritası hazırlanmalı ve denetimler gelişi güzel değil, bu risk haritasına göre yapılmalıdır. Yine iş sağlığı ve güvenliği kanunu ve ilgili mevzuat ciddi bir şekilde ele alınmalı ve yeniden düzenlenmelidir.


Soma’da hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Göçük altında olanlara Allah yardım etsin. Yaralı olanlara da Allah’tan şifalar diliyorum. Dedi.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.