Losev

Durer: Kaderine Terk Edilen Afet Konutları Sonunda Yıkılıyor

Videoyu Aç Durer: Kaderine Terk Edilen Afet Konutları Sonunda Yıkılıyor
A
a

Rahva’da yıkımına başlanan Afet konutları ile ilgili, Beşminare Düşünce Akademisi teşekkür mesajı yayınladı.

Bitlis’te Rahva yerleşkesine 2000 yılında, yaklaşık 11 milyon lira maliyetle yaptırılan 350 afet konutunun çürümeye terk edilmesi ile ilgili daha önce basın açıklaması yapıp tepki gösteren Düşünce Akademisi, atıl durumdaki bu binaların yıkım kararı ile birlikte teşekkür mesajı yayımladı.

Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi. Afet konutlarının kaderine terk edilmesi ve uzun süredir harabe halde bırakılmasına bir sivil toplum örgütü olarak daha önce defalarca tepki göstermiştik. Bitlis şehir girişinde, Rahva mevkiinde bulunan bu konutlar çirkin bir görüntü olup,  biran önce yıkılması gerektiğini daha önce ifade etmiştik.  

Durer sözlerine devamla; Bitlis şehir girişinde bulunan ve uzun süredir yapılmış olmasına rağmen hiç kimsenin yerleşmediği bu afet konutları ile ilgili, alternatif bir proje üretilmelidir. Maalesef bu çirkin görüntü uzun yıllardır hem ilgili bölgede ciddi bir arazi kaplamış, hem de çok çirkin bir şekilde duruyordu. Yine acıdır ki madde bağımlıları başta olmak üzere, çeşitli alışkanlıklar için kullanılan kötü bir mekân haline gelmişti. Eskiden başta gariban köylü vatandaşlarımız olmak üzere çeşitli nedenlerle sıkıntılar yaşamış olanlara, devletimiz şefkat elini uzatıp, bu ve benzer konutları yapıp barınma sorunlarını giderme yoluna gidiyordu. Hatta özelikle köylü vatandaşlarımıza köyünde bu ve benzer konutları yapmak yerine böyle muhitlere getirip yaşamlarını idame ettirmelerini sağlıyordu. Ancak bu konutların böyle boş kalması uzun bir süre birçok olumsuzluğu beraberinde getirdi. İl Afet Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Bitlis Milletvekilimiz Sayın Vedat Demiröz’e konuyu daha önce defalarca arz ve izah ettik. Netice itibari ile kısa bir süre önce yıkımına karar verildi. Dünde yıkımına başlandı. Ancak, yıkılacak olan bu konutların yerine çok daha iyi, şehrin görüntüsüne olumlu yönde katkı sağlayacak bir projeye imza atılmasını da bu kentin neferleri olarak beklemekteyiz. Başta Bitlis Milletvekilimiz Sayın Vedat Demiröz olmak üzere, il afet müdürümüze ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz. Şeklinde konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.