DEM Bitlis Belediye
Losev

Dünyada 172 milyon işsiz var

Videoyu Aç Dünyada 172 milyon işsiz var
A
a

Uluslararası Çalışma Örgütü, Dünya'da İstihdam ve Sosyal Görünüm 2018 raporunu açıkladı. Rapora göre 2018'de küresel işsizlik sayısı 172 milyona çıktı.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) 2018 yılı ‘Dünya’da İstihdam ve Sosyal Görünüm 2018’ raporunu yayınladı. Rapora göre 2018’de milyonlarca kişi kötü istihdam koşullarının olduğu işlerde çalışmak zorunda kalırken dünya genelinde 172 milyon kişinin işsiz olduğu belirtildi.

2018 raporu geçen yıl 3.3 milyar kişiye ulaşan çalışanların büyük kısmının işlerinde sağlık, güvenlik ve eşitlikte gerekli fırsatlara ve ihtiyaçlara sahip olmadığına dikkat çekti. Raporda işsizliğin azaltılmasında kaydedilen ilerlemenin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yansımadığı ve mevcut gidişatta ‘makul işe’ sahip olmanın birçok ülke için gerçekçi olmayan bir hedef haline geldiği uyarısı yapılıyor.

Erkeklerin yüzde 75’i kadınların ise yüzde 48’inin çalışma hayatında yer aldığına dikkat çekilen raporda kadınların işgücüne katılımının önünde hâlâ büyük zorluklar yaşandığı vurgulanıyor. Rapora göre 700 milyon kişi ‘çok kötü’ şartlarda çalışıyor. Kayıt dışı çalışanların sayısı 2 milyar. Bu da dünyada istihdam piyasasının yüzde 61’ine denk düşüyor. Ayrıca 25 yaş altı her 6 gençten biri ne eğitim alıyor ne de çalışıyor.

TÜRKİYE’DE İŞSİZ SAYISI 3.8 MİLYON

2018’de küresel işsizlik sayısı 172 milyona çıktı. 2019 ve 2020 yıllarında işsizliğin birer milyon artarak 174 milyona ulaşması bekleniyor. Raporda son 30 yılda olumlu yönde görülen ilerlemelere de değiniliyor. Buna göre işsizlik birçok ülkede azalmaya devam ederken, özellikle orta gelirli ülkelerde eğitime katılım oranı yükseliyor.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) 12 Şubat 2019 verilerine göre Türkiye’de son bir yılda 1.3 milyon kişi daha işsiz kalırken toplam işsiz sayısı 3.8 milyona yükseldi. (Kaynak: euronews)

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.