Umut Kervanı, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok yerinde hayırsever faaliyetleriyle tanınan bir kuruluş olarak, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki Yolaç (Susa) köyündeki katliamda şehit olan 10 inanmış Müslümanın anısına Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir cami inşa etti ve açılışını gerçekleştirdi.

"Susa Camii" adı verilen bu camide, yaklaşık 500 bakanlık çalışanı cemaatle birlikte vakit namazlarını kılabilecek. Aynı zamanda cami içinde çalışanlar, ameli ve itikadi dersler alabilecekleri bir medrese faaliyeti de gerçekleştirecek.

Türkiye'nin bakan yardımcısı ve bakanlık sözcüsü Mevlevi Akif Muhacir, Diyarbakır'ın Susa köyünde 26 Haziran 1992 tarihinde gerçekleşen katliamda şehit olan cami yarenlerinin anısına ibadete açılan Susa Camii hakkında konuşarak, binlerce şehit vermiş bir milletin mensubu olarak caminin açılışının kendileri için büyük bir anlam taşıdığını belirtti.

"Susa Camii sadece bir cami değil bir mesajdır"

Gazze Katliamında Şehit Sayısı 37 Bin 164'e Yükseldi Gazze Katliamında Şehit Sayısı 37 Bin 164'e Yükseldi

Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Mevlevi Akif Muhacir, Susa köyünde yaşanan katliama atıfta bulunarak konuştu. Marksist ve Leninist örgütün bu katliama rağmen İslam'ı yok etmek istediğini ifade eden Muhacir, İslam dininin asla yok olmayacağını ve bu hedefe ulaşamayacaklarını vurguladı. Kur'an'ın şöyle buyurduğunu belirterek, "Onlar Allah'ın nurunu ağızlarıyla söndürmek istiyorlar. Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır." diye konuştu. Kâfirlerin Allah'ın nurunu yok etmeyi düşündüğünü ancak bunu hiçbir zaman başaramayacaklarını ve hedeflerine ulaşamayacaklarını belirtti. Muhacir, Susa Camii'nde namaz kılarken 10 kişinin şehit olduğunu ve 4 kişinin yaralandığını hatırlatarak, şükürler olsun ki Susa Camii adında böyle bir camimizin olduğunu ve bu caminin sadece bir cami olmadığını, aynı zamanda bir mesaj olduğunu söyledi. Ayrıca, şehitlerin hatırlatıldığını ve onların diri olduğunu ve Müslümanların kalbinde yaşadıklarını ifade etti.

"Camilerimizi yok etmek isteyenler asla hedeflerine ulaşamayacaklardır"

Afganistan İslam Emirliği Emr-i Bil Ma'ruf Nehy-i Anil Münker Bakanlığı Sözcüsü ve Bakan Yardımcısı Mevlevi Akif Mücahid

Muhacir, benzer katliam ve engellemelerin diğer İslam coğrafyalarında da yaşandığına dikkat çekerek, "Sadece Susa Camii'nde değil, kâfirler Afganistan ve diğer Müslüman ülkelerde camileri yok etmeye çalıştılar. Ancak şükürler olsun ki camiler her geçen gün artıyor. Ramazan ayında da şahit olduğunuz gibi Beytül Makdis'te namaz kılanları engellemeye çalıştılar ve namaza izin vermediler. Ancak Beytül Makdis hala kapalı değil. Beytül Makdis'te, Susa Camii'nde ve diğer camilerde namaz kılınmasını engellemek istiyorlar, ancak hedeflerine ulaşamayacaklar." dedi.

"Susa Camii'nde hem namaz kılınacak hem de bakanlık çalışanlarına dersler verilecek"

Bakanlık bahçesinde ibadete açılan Susa Camii'nin sadece namaz kılmakla sınırlı kalmayacağının altını çizen Sözcü Muhacir, "Bu camide 5 vakit namaz kılınıyor, öğle namazından sonra Emri Bil Maruf Bakanlığı çalışanlarına ders veriliyor. Bir alim, günlük işler ve zaruri amellerle ilgili itikadi dersler veriyor. Yani burada hem ders veriliyor hem de namaz kılınıyor." dedi.

Kaynak: İlke Haber Ajansı (İLKHA)