Şırnak merkezli 4 ilde rüşvet operasyonu: 30 gözaltı Şırnak merkezli 4 ilde rüşvet operasyonu: 30 gözaltı
BDP Kızıltepe İlçe Örgütü toplantı salonunda düzenlenen törende DP'li Dikmen Belde Belediye Başkanı Selahattin Ertaş ve tüm belediye meclis üyeleri partisinden istifa ederek, BDP saflarına katıldı. Törene BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Mardin il, ilçe yöneticileri, MEYADER, MADAY-DER, DTK, KURDÎ-DER, Nuda Kadın Merkezi, MED-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi aktivistleri, TUHAD-DER, Şehit Elî Temel Kültür Sanat Merkezi, Mehmet Yalçın Merkezi yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Kürtlerin birliğinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, 'Tarih boyunca Kürtler sürekli çatıştırılmıştır. 90'lı yıllarda farklı ülkelerde yaşayan Kürtler çatıştırıldı. Ama bugün Kürt halkı öyle siyasi bir bilince ulaşmış ki hiç bir güç artık Kürtleri çatıştıramaz. Bu bilinçle Kürtler bir araya gelmeye başladı. Ortadoğu tek demokratik laik, dinamik olan Kürtlerdir. Bunu ABD de Avrupa da biliyor' dedi.
Dora, DP'li Selahattin Ertaş ve tüm belediye meclis üyelerinin partisinden istifa ederek BDP'ye katıldığını aktardı. DP'den tüm belediye meclis üyeleri ile istifa ederek BDP'ye geçen Dikmen Belde Belediye Başkanı Selahattin Ertaş'a BDP rozetini Mardin Milletvekili Dora taktı. Ertaş'a BDP rozetini takan Dora, 'Gördüğünüz gibi bu rozeti çok güçlü bir şekilde yapıştırdım. Bunun bir daha buradan sökülmesi asla mümkün değildir; çünkü bu rozet kalbine monte edilmiştir' dedi.
BDP'ye geçen Selahattin Ertaş da BDP'ye geçtikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, bundan sonra halkın yanında olacaklarını ve Kürtlerin birliği ve özgürlüğü için mücadele edeceklerini ifade etti. Törenin ardından BDP'liler Dikmen Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. BDP'lileri Dikmen beldesinde çok sayıda yurttaş zafer işaretleri ve zılgıtlarla karşıladı.