Losev

Doksan Beş Üniversite Temsilcisi Ahlat'ı Gezdi

Videoyu Aç Doksan Beş Üniversite Temsilcisi Ahlat'ı Gezdi
A
a

Bitlis Eren Üniversitesi tarafından Türkiye’de 3’üncüsü düzenlenen ‘Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Öğrenci İşleri Daire Başkanları Toplantısı’ için Bitlis’e gelen 95 üniversite temsilcisi, Ahlat’tı da ziyaret ederek, ilçede ki tarihi ve doğal güzellikleri gezdi.

Ahlat'ta Abdurrahman Gazi Türbesi, Emir Bayındır Kümbeti ve Selçuklu Mezarlığı'nı ziyaret eden üniversite temsilcileri, ilçede ki zengin tarihi doku ve doğal güzellikler karşısında ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Konu hakkında açıklama yapan BEÜ Daire Başkanı Fevzi Aygün, düzenlenen toplantı nedeniyle Bitlis'e 95 üniversiteden 150 kişinin geldiğini ifade ederek, temsilcilere Bitlis'i tanıtmak amacıyla da gezi programı düzenlediklerini söyledi. Aygün, üniversite temsilcilerinin düzenlenen organizasyondan ise son derece memnun olduklarını belirterek, "Üniversitemiz ev sahipliğinde "Devlet ve Vakıf Üniversiteleri Öğrenci İşleri Daire Başkanları Toplantısı' düzenlendik. Bu toplantımız 2 gün farklı oturumlarla devam etti. Toplantının son bulmasıyla birlikte katılımcılar için Bitlis ve ilçelerine gezi programı düzenledik. Misafirlerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Çünkü onlar bizim elçilerimiz. Üniversitelerine gittiklerinde, gördükleri güzellikleri mutlaka anlatacaklardır. Buda ilimizin tanıtımı açısından güzel bir fırsattır. Bu toplantı aynı zamanda güzel bir kaynaşmaya sebep oldu. Üniversitelerin çoğu buradaydı ve bu tabloyu görmek bizleri mutlu etti. Gezi programımıza Adilcevaz'dan başlayarak, diğer ilçelere doğru devam ettik. Ahlat'ta ise önce Abdurrahman Gazi Türbesi'ni ziyaret ettik. Daha sonra Ahlat Kültür Merkezinde El Sanatları bölümümüzü gezdik. Ardından Selçuklu Mezarlığı başta olmak üzere diğer tarihi yapılarını misafirlerimizle birlikte gezdik. Buradan da Nemrut Krater Gölü'ne gideceğiz" dedi.

Gezi kapsamında Ahlat'ada gelen üniversite temsilcileri ise, düzenlenen organizasyonun oldukça güzel olduğunu vurgulayarak, Bitlis il ve ilçelerinde ki tarihi ve doğal güzelliklerin oldukça zengin olduğunu ifade ettiler.


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.