Losev

Doğuyorum Korosu 19 Dilde Barışı Haykıracaklar

A
a

Bitlis'in "Doğuyorum Korosu", Türkiye turnesi kapsamında 11 ilde 19 dilde barışı,haykıracaklar.

Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde kurulan "Doğuyorum Korosu", Türkiye turnesi kapsamında 11 ilde 19 dilde seslendireceği şarkılarla çözüm sürecinde ülkeye barış, kardeşlik ve sevgi mesajı verecek. İlçe merkezi ve köylerdeki okullardan seçilen 40 öğrenciden oluşan koro Kürtçe, Türkçe, Zazaca, Arapça, İngilizce, Yunanca ve Hintçe başta olmak üzere 19 dilde şarkılar söyleyecek. Turneden önce Güroymak Yatılı Bölge Okulu konferans salonunda son provalarını yapan koro, küçük bir de konser verdi.

Konseri dinlemeye gelen Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, koronun "7 Bölge 7 Şehir Konser" projesiyle Samsun, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Ankara ve Diyarbakır'da konser vereceğini söyledi. Yılmaz, "Turne, yaklaşık 25 gün sürecek. Koromuz, dört yıl önce oluşturuldu. Bu sürede edindiği tecrübeleri de baz alarak, daha iyisini yapacaklarına inanıyorum. Bitlis'in, karının yanında Doğuyorum Korosu da var. Çocuklarımız, Bitlis'in sesini sevgi ve kardeşlik duygularıyla hem Türkiye'ye hem de dünyaya iletecek." dedi.

Koro şefi Yunus Dabakoğlu ise Türkiye'nin ardından başka ülkelerde de konser vermeyi hedeflediklerini belirterek, en büyük arzularının yabancı dildeki şarkıları o ülkelerin insanlarına söylemek olduğunu ifade etti. Koro öğrencilerinden Yusuf Duralı da yaklaşık iki yıldır görev aldığını ve çok memnun olduğunu söyledi. Her dilden şarkılar seslendirdiklerini kaydeden Duralı, "Şarkı söylemeyi çok seviyorum. Burada her dilden şarkılar söyleyerek barışı haykırıyoruz." şeklinde konuştu. Öğrencilerden Zelal Taşdemir, koroyla birlikte müziğe sevgisinin daha da arttığını ifade etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.